MBB ‘Otizm Farkındalık Günü’ etkinliği düzenledi

MBB ‘Otizm Farkındalık Günü’ etkinliği düzenledi cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren ‘Otizm Aile Danışma Merkezi’nde, uzmanlar tarafından ‘’Otizm Farkındalık Günü’’ etkinliği düzenlendi.


Etkinlikte; otizmli çocuklara uygulanan öğretim yöntem ve teknikleri, otizmle ilgili doğru bilinen yanlışlar anlatıldı.

Spektrum Bozukluk tanısı konan çocukların ve ailelerinin faydalandığı merkezde düzenlenen programlarla çocukların gelişimlerine destek olunurken, özel günlerde düzenlenen etkinliklerle de aileler bir araya gelerek sosyalleşiyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Ender Atabay, Özel Eğitim Öğretmeni Osman Tanrıver ve ailelerin katıldığı program interaktif söyleşilerle gerçekleşti.

Çocuklara ve ailelerine çok faydalı bir program olduğunu belirten Atabay, “Söyleşi, aileler açısından verimli geçti. Otizmle ilgili ailelerin yanlış bildiği doğrular, doğru bildiği yanlışlar var. Bu konuyla ilgili çocuk psikiyatrisinin görevleri, sorumlulukları, ilgi alanları, medikal tedavisi ve diğer tedavilere yönlendirmeleri ile ilgili bilgi verdik. Çocuklara ve ailelerine çok faydalı olacağını düşündüğüm bir merkez olmuş” dedi.

Programın devamında konuşma yapan Özel Eğitim Öğretmeni Osman Tanrıver, “Uyguladığımız yöntem, uygulamalı davranış analizi. Bu; bilinen en etkili öğretim, yöntem ve teknikleri içinde barındıran bir yöntem. Aileleri, bu konudaki beklentilerinin ne olması gerektiği konusunda kısaca bilgilendirdik ve soruları cevapladık” diye konuştu.
Uzmanlar eşliğinde ücretsiz hizmet sunulan merkezden faydalanmak isteyen bireyler ‘Alo 185’ üzerinden veya Engelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Aile Danışma Merkezi’ne şahsen başvuru yapılabiliyor