Biyolojik mücadele projesiyle Mersin'de çevre dostu tarım adımı

Biyolojik mücadele projesiyle Mersin'de çevre dostu tarım adımı cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Mersin’in Yenişehir ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Karahacılı’da Biyolojik Mücadele Projesi" kapsamında önemli bir adım atıldı. İl Müdürlüğü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyet, turunçgil ve nar bahçelerine faydalı böcek salımını içerdi.


Proje kapsamında ilk defa gerçekleştirilen Orius laevigatus türü faydalı böcek salımıyla, toplam 60 dekarlık alana biyolojik mücadele uygulaması başlatıldı.

Bu adım, böceklerin doğal düşmanlarını kullanarak zararlıları kontrol altına almayı amaçlayan çevre dostu bir tarım yöntemini temsil ediyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, biyolojik mücadele projesinin tarımsal üretimde kimyasal ilaç kullanımını azaltarak çevreye ve insan sağlığına olumlu katkılar sağlamayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, böceklerin zararlılara karşı etkin bir kontrol sağladığı ve doğal dengenin korunmasına destek olduğu vurgulandı.