Su tasarrufu için neler yapmalıyız ?

Su tasarrufu için neler yapmalıyız ? cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin Eczacı Odası 22 Mart dünya su gününde tasarruf bilinci oluşturmak için tavsiyelerde bulundu.


Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Mersin Eczacı Odası küreselleşen dünyada gereksiz su harcamasını aza indirgemek için dört öneride bulundu.

DUŞ BAŞLIĞINIZI DEĞİŞTİRİN!

Duş başlığını su tasarruflu bir modelle değiştirilebileceğini söyleyen Mersin Eczacı Odası, “Duş başlığınızı su tasarruflu bir modelle değiştirerek, günlük su kullanımınızı azaltabilirsiniz. Su tasarruflu duş başlıkları, normal duş başlıklarına göre daha az su harcar ve aynı zamanda su basıncını da arttırır” ifadelerini kullandı.

SULAMA İÇİN YAĞMUR SUYUNU KULLANIN

Sulama yaparken yağmur sularının kullanılması gerekitiğini ifade eden Mersin Eczacı Odası, “Sulama için yağmur suyunu kullanın. Bahçenizdeki bitkileri sularken yağmur suyunu kullanın. Yağmur suyu, toprağa daha iyi nüfuz eder ve bitkiler için daha sağlıklıdır” şeklinde konuştu.

MUSLUKLARDA SU BASINCINI AZALTIN!

Musluklardaki su basıncının azaltılmasına da değinen Mersin Eczacı Odası, “Musluklarda yüksek su basıncı, daha fazla su tüketimine neden olur. Su basıncını azaltarak, su tasarrufu sağlayabilirsiniz” diye konuştu.

BULAŞIK MAKİNESİ KULLANIN VE TAM DOLDURUN!

Yarım bulaşık makinesini yıkama yapılmaması gerektiğini savunan Mersin Eczacı Odası, “Bulaşık makinesini doldurduktan sonra çalıştırın. Bulaşık makinesi boş çalıştırılırsa, su tasarrufu sağlanamayacaktır” dedi.

Resim