Tarsus'ta 27 mahallesinde yağlık bitkiler tohumu dağıtıldı

Tarsus'ta 27 mahallesinde yağlık bitkiler tohumu dağıtıldı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan projeler kapsamında Tarsus ilçesine bağlı 27 mahallede tohum dağıtımı gerçekleştirildi.


Bu kapsamda düzenlenen etkinliğe Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Müdürü Erdem Karadağ, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Müftüsü Murat Akçay ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke gibi önemli isimler katılım sağladı.

Bir kalabalık görseli olabilir

İl Müdürü Erdem Karadağ, projelerde üreticilerle bir araya gelmenin önemini vurgulayarak, ülkemiz için stratejik öneme sahip ürünlerin üretilmesi ve yaygınlaştırılmasının kritik olduğunu belirtti. Karadağ, projenin il genelinde yağlık ayçiçeği ekim alanının %20 artmasını sağlayacağını ifade etti.

Bir 16 kişi ve yazı görseli olabilir

Ayrıca, "Ayçiçeği Üretimini Geliştirme" Projesi kapsamında Tarsus ilçesinde üretim yapan 199 çiftçiye, 4.700 dekar alanda ekilmek üzere %75 hibeli olarak toplam 254 torba yağlık ayçiçeği tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi. Bu adımın, dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli tohumların yaygınlaştırılmasına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Bir 6 kişi ve kürsü görseli olabilir

Üreticilere yapılan tohum dağıtımının hayırlı olması temennisiyle, tarım sektöründe yerli üretimin desteklenmesi ve geleceğe güvenle bakılması hedefleniyor.

Bir 9 kişi ve şunu diyen bir yazı ’TOBB S MERSİN MÜDÜRLÜGU T.C. MERSİN VALİL İĞİ IL TARIM VE ORMAN MÜDÜRL TARSUS TİCARET SARIULAK SARIULAK ZEYTİNİ ZEYTİNYAĞ TARSUS TİCARET BORSASI’ görseli olabilir