TARSUS MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN

TARSUS MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN cukurovagazetesi.com


TARSUS MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
                                 
                                         İRTİFAK HAKKI TESİS İZNİ VERİLECEK TAŞINMAZIN İHALENİN
S.No İli İlçesi Mahalle Cinsi Pafta Ada Parsel  YÜüzölçüm  (m²) Hazine Hissesi İrtifak Hakkı Tesis Edilecek Kısım Ve Süresi İmarı ve Fili Durumu İrtifak Hakkı Verilme Amacı İlk Yıl Tahmini İrtifak Hakkı Bedeli (TL) Geçici Teminat (TL) Tarihi Saati
1 Mersin Tarsus Avadan Tarla KN34-D-22-B _ 341 7.800,00 TAM Tamamı - 30 YIL İmarsız           Kısmen İşgalli Konut ve enerji hariç olmak üzere eğitim, sağlık, spor, sanayi, organik tarım, organize hayvancılık, sosyal, kültürel, turizm (konaklama amaçlı hariç) vb. tesisler yapılmak amacıyla. 47.000.00 14.100,00 27.03.2024 10:30
AÇIKLAMA;                          
1) Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz üzerinde irtifak hakkı tesisi ihalesi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g Maddesine göre Pazarlık Usulü ile hizasında gösterilen gün ve saatte,  Tarsus Milli Emlak Müdürlüğü İhale Odasında dosyasında mevcut şartname gereğince yapılacaktır.  (Yeni Kaymakamlık Binası -Tarsus Milli Emlak Müdürlüğü- Fevziçakmak Mahallesi Adana Bulvarı No:57/2  2. Kat Tarsus/MERSİN)
 
2) Teklifler posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderilebilir.Posta ile gönderilen tekliflerin ilanda belirtilen ihale  saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Posta ile gönderilen teklifler son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
 
3) Söz konusu taşınmaz üzerinde 30 (otuz) yıl süreli, bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesis edilecektir. 
4) Söz konusu taşınmaz üzerinde hangi amaçla irtifak hakkı tesis edileceği ve taşınmazın imar durumu ilanda belirtilmiştir.
5) İrtifak Hakkı tesis edilecek taşınmaz için, ileride lehine irtifak hakkı tesis izni verilecek yatırımcıya fiili kullanım olmaksızın (Fiili kullanım olursa oluşacak irtifak hakkı bedeli alınacaktır.) taşınmazın tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi ya da uygulama projelerinin hazırlanması, onaylatılması ve ilgili kamu idarelerinden gerekli izin ve ruhsatların alınması amacıyla yapılacak irtifak hakkı tesisi ihalesi sonucunda kararlaştırılacak bedelin yüzde yirmisi oranındaki bedel karşılığında 1 (bir) yıl süreyle ön izin verilecektir. (Ön izin bedeli, ihale bedelinin; birinci ve ikinci yıllar için yüzde yirmisi, üçüncü yıl için yüzde otuzu, dördüncü yıl için yüzde kırkı olarak belirlenir. Bu şekilde belirlenen ön izin bedeli ikinci, üçüncü ve dördüncü yıllar için; ihale bedelinin Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesi uyarınca arttırılması sonucunda oluşacak bedel üzerinden hesaplanır.) Ön izin verilmesi amacıyla ayrıca bir ihale yapılmayacaktır.
 
 
 
 
6) Hazine taşınmazları üzerinde projeye dayalı organize hayvancılık/hayvancılık faaliyeti kapsamında kullanma izni verilmesi veya irtifak hakkı tesis edilmesi için;
a-Yapılacak yatırımın küçükbaş hayvancılıkta bin adet, büyükbaş hayvancılıkta ikiyüz adet, kanatlı hayvancılıkta; yumurta tavukçuluğunda seksenbin, etlik piliç yetiştiriciliğinde ise yirmi beş bin adet hayvan kapasitesinden az olmaması,
b-Bütünlüğü içerisinde, entegre tesislerin kurulacağı alan ile bitişik ve bütünlük sağlayan alanlarda yem bitkisi yetiştiriciliği de yapılacak ise, verilecek arazi miktarının küçükbaş hayvan başına yedi yüz metrekare, büyükbaş hayvan başına üçbinbeşyüz metrekare, kanatlı hayvan başına ek tesisler dahil yumurta tavukçuluğunda 0,2 metrekare, et tavukçuluğunda ise 0,1 metrekareden fazla olmaması, gerekir.
c-Ön izin süresi içerisinde, taşınmaz üzerinde yapılması planlanan yatırıma ilişkin uygulama projeleri yetkili kamu idarelerine onaylattırılacaktır.
 
 
 
 
 
7) Şartname ve ekleri idaremizde bedelsiz olarak görülebilir.                    
8) İhaleye katılabilmek için isteklilerin;                        
  a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,                    
  b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,                
  c) Geçici teminata ait belge ile birlikte TC kimlik numarası bulunan Kimlik Belgesinin aslı ve fotokopisi (Geçici teminatın banka teminat mektubuyla verilmesi halinde, Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir.)
  d) Özel Hukuk Tüzel kişileri de yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi  (bazı oda düzenlemelerine göre oda sicil kayıt belgesi ve faaliyet belgesi olarakta birleştirilmiş ve adlandırılmış belge) ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişi/kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise yukarıda (b),( c ) ve (d) bentlerindeki şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişi/kişilerin temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,
 
 
 
  e) Gerçek şahıslar adına vekaleten katılacakların Noter tasdikli vekaletnamelerinin aslı  ile birlikte Komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekir.
9) Geçici teminat bedellerinin ihale saatinden önce Tarsus Malmüdürlüğü Veznesine veya Ziraat Bankası Tarsus Şubesi IBAN No: TR74 0001 0002 3800 0010 0054 91 no.lu hesabına yatırılarak muhasebeleştirilmesi gerekmektedir.
10) İşgalli taşınmazdan doğacak her türlü ihtilaflar irtifak hakkı sahibine ait olup, Kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
11) Komisyon, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.
12) Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr ve mersin.csb.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
  1.İlan Tarihi   13.03.2024                      
  2.İlan Tarihi   19.03.2024                      
                                 
  İLAN OLUNUR.