Rektör Yaşar’dan öğrencilere müjdeler

Rektör Yaşar’dan öğrencilere müjdeler cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, öğrencilerin en önemli sorunlarından olan üniversite içindeki ulaşım sorunu başta olmak üzere diğer sorunlara da çözüm getireceklerini belirtti. Rektör Yaşar, “belediye otobüslerini ringlere çevireceğiz” diye konuştu.


MEÜ Rektörü Erol Yaşar ve Rektör Danışmanı Erhan Arslan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti başkanı Rüstem Kaya Tepe ve Mersin basınıyla bir araya geldi. Mersin basınına önem verdiğini söyleyen Yaşar, üniversite içinde yapılacak yeni projeleri basınla paylaştı.

Üniversite içi ulaşım sorunu çözülecek

Rektör, öğrencilerin yaşadığı en büyük sorunlardan olan, üniversite içi ücretsiz ulaşımı sağlayan dolmuşların öğrencileri mağdur etmesi sorununa değinerek, “Dolmuşla ilgili sıkıntıların farkındayız. Seçimden sonra radikal kararlar alacağız. Ve üniversite içinde ulaşımı sağlamak için belediye otobüs ringlerini yürürlüğe koyacağız. Yani belediye otobüslerini ring otobüslerine çevireceğiz. Otobüslerin rahat ulaşım sağlaması için de trafik ile ilgili düzenlemeler de yapılıyor. Otobüsler üniversite içerisinde rahat ulaşımı gerçekleştirecek” dedi.

“Üniversite ile şehri kaynaştırmak istiyoruz”

Rektör Yaşar, Mersin basın emekçileri ve cemiyete değer verdiklerini belirterek, “Üniversite ile cemiyetin ilişkileri önceden daha azdı. Gazeteler ve cemiyetle diyalogu arttırmak için bir araya geliyoruz. Şehre hakim olmak için sorunları bilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaya Tepe, “MEÜ’den her açıdan faydalanabiliyoruz”
 
Cemiyet Başkanı Tepe, konuşmasında yerel basının ve basın emekçilerinin sorunlara değinmesinin yanı sıra üniversiteden de çokça destek alındığını belirtti. Tepe, “Bizler kamu adına çalışıyoruz. Yeni medya ile beraber gazetecilik zor bir dönemden geçiyor. Vatandaş gazeteciliğinin yaygınlaşması meslekte zorluklar yarattı. Biz üniversitemizden her açıdan faydalanıyoruz. Üniversitemiz önemli bir kuruluş. Kentin tanıtımında da önemli bir yerde. Kalifiye eleman anlamında da İletişim Fakültesi ana kaynağımız” şeklinde konuştu

  Sorunlar çözülüyor, yeni projeler yolda

Rektör Erol Yaşar, konuşmasında üniversite içinde tasarruf amaçlı projeler geliştirileceğini belirterek, “Üniversitemizin enerjisini biz üreteceğiz. Tıp Fakültesi’nin sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Randevu sistemi sıkıntılarını gidereceğiz. Hastanemize MR, Tomografi ve Momografi cihazları aldık” diye konuştu.

“İkinci öğretim öğrencileri de yemek yiyebilecek”

Üniversite yemekhanesinde, öğrencilere en ucuz ve kaliteli yemekleri sunduğunu belirten Yaşar, ikinci öğretim öğrencilerinin de yemek hizmetinden faydalanabileceklerini aktardı. Yaşar, “Türkiye’nin en ucuz ve kaliteli yemeğini 14 liraya öğrencilerimize sunuyoruz. Bunu 30 kişilik bir kadro ile başarıyoruz. İkinci öğretim öğrencilerimize de yemek verebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Kadromuzu genişleterek daha çok yemek çıkmasını sağlayıp öğrencilerimize ulaştıracağız” dedi.

Resim