Akkuyu NGS’de kadın buluşması

Akkuyu NGS’de kadın buluşması cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Akkuyu NGS’de bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte; santralin kadın çalışanları, gazeteciler ile bir araya geldi.


Etkinliğin moderatörlüğünü Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Basın Sekreteri ve İletişim Direktörü Vasiliy Korelskiy üstlendi. Korelskiy, Akkuyu NGS projesinde 2 binden fazla kadının görev aldığını belirterek, çalışan kadınları "nükleer sektörün mücevherleri" olarak nitelendirdi.


Akkuyu Nükleer AŞ Kıdemli Hukuk Danışmanı Naila Atmaca ise, Akkuyu'nun çok özel bir proje olduğunu belirterek, "Burada çok şey öğrendim ve her gün öğrenmeye devam ediyorum. Henüz öğrenciyken sınıf arkadaşlarıma Akkuyu NGS'de çalışacağımı söylediğimi hatırlıyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra özgeçmişimi şirkete gönderdim ve görüşmeye davet edildim. Sonuç olarak beşinci yılımda Akkuyu Nükleer'de büyük bir keyifle çalışıyorum’’ diye konuştu.
Atmaca; Akkuyu'da çalışırken hiç zorluk çekmediğini dile getirerek, çalışma arkadaşları tarafından her zaman desteklendiklerini ve kadın erkek arasındaki dengenin sağlandığını ifade etti.


Akkuyu NGS Personel Eğitim ve Geliştirme Organizasyon Bölüm Müdürü Nadezhda Sezer de sahada çalışan 30 bin kişinin 2 binden fazlasının kadın olduğunu söyleyerek, "Şu an sahada çalışanların çoğu inşaat işçileri olduğu için erkekler çoğunlukta fakat farklı alanlarda kadınların yüzdesi değişiyor. Örneğin benim birimimde çalışanların tamamı kadınlardan oluşuyor. Tabii ki santralin inşası bittikten ve 4. ünite devreye alındıktan sonra kadınların sayısı daha da artacaktır" dedi.