Özdağ: ‘’Sadece Türk milletinin oyuna talibiz’’

Özdağ: ‘’Sadece Türk milletinin oyuna talibiz’’ cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir basın açıklaması yaptı. Ümit Özdağ; Zafer Partisi’nin, 31 Mart yerel seçimlerine Türkiye’nin yüzde 92.4’ünü kapsayan bir alanda girdiğini vurgulayarak, ülkenin her yerinde adaylarının demokratik bir çalışma anlayışıyla sahada çalışmalarını açıkladı. Özdağ, herkesten oy istediğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e de göndermede bulunarak, ‘’Biz sadece Türk milletinin oyuna talibiz’’ dedi.


Ümit Özdağ; konuşmasına, Zafer Partisi’nin seçimlerde Esenyurt Belediyesini kazanma iddiasıyla sahada olduğunu söyleyerek başladı. Başkan Özdağ, ‘’Özellikle Esenyurt Türkiye’nin yaşamış olduğu göç felaketini en ağır yaşayan ilçelerden bir tanesi’’  ifadelerini kullanarak, Esenyurt ‘un 53 ilçeden daha büyük olarak, neredeyse bir il niteliğinde olduğunu söyledi. Özdağ, ‘’Bu ilçede yüz binlerce yabancı hayatı her geçen gün daha ağırlaştırıyorlar, zorlaştırıyorlar, yaşanmaz hale getiriyorlar. Zafer Partisi bu konuda tek çözümü olan parti olarak sevgili Esenyurtluların ilçelerini geri alabilmeleri için desteğini istiyor. Zafer Partisi olarak, Türkiye’nin her yerinde gururla olduğumuz gibi Esenyurt'ta da gururla bulunuyoruz ve mücadelemizi vermeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

‘’Baskılarımız neticesinde Afgan aday çekildi’’
Geçtiğimiz günlerde 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde bağımsız olarak belediye başkanlığına aday olan bir Afganın adaylıktan çekilmesi hakkında da konuşan Prof. Dr. Ümit Özdağ; konuyu, ‘’Almanya’nın Sesi Radyosu, Zafer Partisi’nin baskıları neticesinde çekildiğini ifade etmiş. Doğru. Biz buna tepki gösterdik çünkü Türk vatandaşlığı almış bu kişi seçim çalışmalarına doğrudan Afganlara çağrıda bulunarak, Türk vatandaşlığı almış Afganlara çağrıda bulunarak başladı’’ ifadeleriyle değerlendirdi.

‘’Özgür Özel Türkiye’yi Birleşmiş Milletlere çevirse de…’’
Ümit Özdağ, söz konusu durumun, açık bir şekilde bütün Türkiye'ye de bir mesaj verdiğine işaret ederek, ‘’Önümüzdeki süreçte benzer oluşumlar eğer Zafer Partisi iktidara gelerek bu sorunu çözmezse benzer oluşumlar, siyasi oluşumları Türkiye yaşayacak’’ diyerek, konuya ilişkin erken uyarı verdiklerini kaydetti. Özdağ; ‘’Biz, buna ağır bir tepki verdik. Bu ağır tepki üzerine anlaşılan geri adım atmak zorunda hissetti kendisini. Bir erken uyarı işaretidir bu Türkiye için’’ dedi.

Prof. Dr. Özdağ, Zafer Partisi’nin sadece Türk milletini oyuna talip olduğunun altını çizerek, ‘’Yarın karşımıza Suriyeli adaylar, partiler, başka ülkelerden gelmiş insanların partileri, grupları çıkarsa hiç ama hiç şaşırmayalım. Mesela bunlardan bir tanesi Antalya siyasetinde artık etkili olmaya başlayan Türk vatandaşlığı almış Ruslardır, inanılır gibi değil ama öyle durum ne yazık ki. Bu kabul edilebilir değil, burası Türkiye. Burası Birleşmiş Milletler değil. Her ne kadar CHP Genel Başkanı Özgür Özel çıkıp ‘şunlardan, bunlardan, bunlardan, bunlardan bunlardan oy istiyorum’ diye sayıp Türkiye’yi adeta Birleşmiş Milletlere çevirse de biz Zafer Partisi olarak Edirne'den Kars'a, Kars'tan Hakkâri’ye, Hakkâri’den, Sinop'a sadece büyük Türk milletinin oyuna talibiz’’ ifadelerini kullandı.