Özdemir, “Paddle Board zor olsa da hissettirdikleri bambaşka”

Özdemir, “Paddle Board zor olsa da hissettirdikleri bambaşka” cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Bireysel olarak yaptığı spor olan Paddle Board’ı 2022 yılında Mersin SUP adı altında birleştirerek kulüpleştiren Mersin SUP kurucusu Mehmetcan Özdemir, vatandaşlar taraftan su sporlarına ilginin yoğun olduğunu söyledi.


Özdemir, Paddle Board’ı yapan kişilerin ‘Özgür ve mutlu’ hissettiklerine dikkat çekerek, “Paddle Board zor olsa da hissettirdikleri bambaşka” dedi.

Mersin SUP, son yılların popüler sporu olan Stand Up Paddle Boarding (SUP Bording) etkinliği ile sporseverlere Akdeniz’in masmavi sularında kürek sörfü keyfini yaşatamaya devam ediyor. ‘Kendine has olanların kulübü’ sloganıyla kurulan kulüp Mersin’e farklı ve renkli bir siluet katarken, Mersinlileri de spora teşvik ediyor. Kulüp, her geçen gün kalabalıklaşan ekibi ile eğlenerek, sağlıklı kalma olanağını tüm Mersinlilere sunuyor.

Resim

SUP’un açılımının Stand Up Paddle olduğunu Türkçeleştirildiği zaman ise ayakta kürek sörfü dendiğini ifade eden Özdemir, sporun göründüğü kadar kolay olmadığını anlattı. Sporu yaparken denizin durumunun çok önemli odluğunu ve yapılan her hareketin koordineli olması gerektiğini belirten Özdemir, zor olsa da verdiği hissin tarifinin olmadığını söyledi.

“ÇOK YOL KATETTİK”

Paddle Board’ı seven, isteyen ve sağlık durumu elverişli olan herkesin yapabileceğini aktaran Özdemir, kulübün kurulduğu günden buyana çok yol kat ettiğini ve çok destek gördüklerini şu sözlerle anlattı;

“Şu an geriye dönüp baktığımızda çok yol aldığımızı ve çok destek gördüğümüzün farkındayım. Başta Silifke Belediye Başkanı Sayın Sadık Altınok ve tüm Silifke Belediyesi çalışanları olmak üzere kurumlar nezdinde özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ökkeş Demir, sponsorlardan Haute Boards Hakan Altınsoy,  Kia Öztopraklar ailesi ve Alican Öztoprak her zaman yanımızda ve desteklerdi.”

“DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR”

Eğitimli bireylerin dahi dikkat etmesi gereken bir spor olunduğunun altını çizen Özdemir, doğru ekipmanla doğru denize açılmanın önemini vurguladı. Sporu gerçekleştiren sporcuların ayak bağlarının iyi olması gerektiğini anlatan Özdemir, yüzme bilmeyen sporcuların can yeleği takması gerektiğini şu ifadelere yer vererek anlattı;

“Mutlaka eğitimli bireyler ve doğru ekipman ile denize açılmaları gerekiyor aksi bir durumda tehlikeli olaylar yaşanabilir dikkatli olmak gerekiyor. Board ve küreğin dışında ayak bağı mutlaka olmalı ki boarddan düştüğünüz zaman ekipmanın sizden uzaklaşmasını engeller eğer ki yüzme bilmiyorsanız mutlaka can yeleği takmanız gerekiyor.”

Resim

Kulübün başladığı yıllarda toplan 82 öğlencisi olduğunu anlatan Özdemir, bugün sporcu sayısının yüzden fazla olduğunu söyledi. Spora teşvik ettiklerini aktaran Özdemir, “Şu an yüzden fazla insana hitap edip birçok kişilere teşvik veriyoruz bu sporu yapabilmeleri için” diye konuştu.

“HEPSİNİ BİRLİKTE BARINDIRIYOR İÇİNDE”

Paddle Board’ın başlı başına bir uç noktası olduğunu vurgulayan Özdemir, “Bu spor zaten uç noktalarda antrenman keyif alma meditasyon yapma sakinlik veya yarış yaparak hırs başarı kazanma arzusu hepsini birlikte barındırıyor içinde” dedi.

“ÖĞRENME SÜRESİ KİŞİLERE BAĞLI”

Öğrenme süresinin kişiye göre değiştiğini ifade eden Özdemir, “Tamamıyla kişilerin kendi potansiyellerine bağlı olarak ilerliyor kimisi ilk derse eğitimini tamamlıyor kimisi 4. Eğitim saatinden sonra olayı kavrıyor ”şeklinde konuştu.

“TÜM KULÜPLERİN ÇIKIŞ NOKTASI BİZİZ”

Mersin’de bulunan farklı su sporu kulübü ile birleşme iddialarıyla ilgili konuşan Özdemir, birleşme olmadığını zaten diğer kulüplerin çıkış noktasının Mersin SUP olduğunu söyledi. Her kulübün kendine has tarız olduğunu ifade eden Özdemir, “Sahil Güvenlik komutanlığıyla yaptığımız toplantıda tüm kulüpler bir aradaydık onun dışında herkes kendi tarzında kendi hitap etiğiyle kitlesiyle etkinlikleri devam ediyor. Tüm kulüpler çıkış noktası biz olduğumuz için zaten birleşmemiz gibi bir durumdan söz edemeyeceğimiz gibi hepsi arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı.

“YENİ SEZON İÇİN TAKİPTE KALIN”

Yeni sezon için ileriye yönelik projeleri olduğunu anlatan Özdemir, “Geçen sezon 20 rota 10 farklı şehir ve birde Türkiye çağında Mersin’de bir yarış düzenledik 450 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu sezonda çok daha ileriye yönelik projelerimiz var bizi takipte kalın ”dedi.

Resim