Adaylığı kabul edilmeyen Bozdoğan, itiraz dilekçesini sundu

Adaylığı kabul edilmeyen Bozdoğan, itiraz dilekçesini sundu cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, eski partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) itirazı üzerine düşürüldü. Bunun üzerine Bozdoğan, Mersin İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesini teslim etti.


CHP’den 31 Mart Yerel Seçimleri için Tarsus’a yeniden aday gösterilmeyen mevcut Başkan Haluk Bozdoğan, partisinden istifa ederek Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Yaşanan son gelişmeyle, Haluk Bozdoğan’ın adaylığının YSK tarafından düşürülmesi hem Bozdoğan cephesinde şaşkınlık yaratmış hem de Mersin siyasetinin  gündemine oturmuştu.Memleket Partili Aday, bugün yaptığı açıklamada, “Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz dilekçemizi teslim ettik. Seçme ve seçilme hakkımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı koruyarak, adil bir sonuç almayı umuyoruz" diyerek itiraz dilekçesini teslim ettiğini açıkladı.  
Bozdoğan şunları kaydetti: “Demokratik değerlere ve halkın iradesine saygı duymayanların, antidemokratik çabalarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Hukukun gerekli cevabı vereceğine olan inancımız tamdır ve bu sürecin adil bir şekilde sonuçlanacağına olan güvenimiz tamdır. Halkımızın desteği ve dualarıyla, demokratik haklarımızı korumak adına yürüttüğümüz bu mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Demokrasiden ve adaletten asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’de, Bozdoğan’a desteğini şu sözlerle dile getirdi.: “Oyları %0,1 bile olmayan siyasi partilere 39 milletvekili hediye edenler, Memleket Partimizin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığına tahammül edemeyip itiraz ediyorlar. Bilinmelidir ki; bu baskılara ve kirli ittifaklara asla boyun eğmeyeceğiz”