Uysal, AIBPA Zirvesi’ne katıldı

Uysal, AIBPA Zirvesi’ne katıldı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi (AIBPA) Zirvesi’ne katılarak, Türkiye’yi temsil etti.


Vekil Uysal, ekonomik konular, enerji, sosyal işler ile eğitim komitesi toplantılarında söz alarak, uluslararası öğrencilerin ülke ekonomisi ve tanıtımı konusundaki önemine vurgu yaptı.

‘’Toplantılara mezun olan öğrencileri de dahil etmeyi öneriyorum’’’
Akdeniz’de iş birliğinin güçlendirilmesi amacını güden Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Zirvesi, bu yıl Rabat’ta gerçekleştirildi. MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal da zirveye katılarak eğitim, su ve enerji komitelerinde söz aldı. Akdeniz’e sınırı olan ülkelerden öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesinin, ülkenin tanınırlığı açısından değerli olduğunu anlatan Uysal, şöyle konuştu: “Biz özellikle Akdeniz’e sınırı olan ülkelerden öğrenci alabiliyoruz. Gerektiğinde de Avrupa’ya bir hat olarak İstanbul’u kullanıyoruz. Öğrencilerimiz, her şeyden önemlisi mezun olduklarında ülkelerine geri gittiklerinde Türkiye’yi ve dünyayı çok iyi tanıtıyor. Bunun için birlikte yaptığımız toplantılara mezun olan öğrencileri de dahil edip, onların da bu iyi dostluğu nesilden nesile aktarmasını öneriyorum’’

‘’Yenilenebilir enerji kaynaklarına yoğun ilgi var’’
Su ve enerji komitesinde de fikirlerini sunan Milletvekili Uysal, dünyada genel eğilimin, yenilenebilir enerji yönünde olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: “Yenilenebilir enerji kaynaklarına ve depolama yatırımlarına hem ülkemizden hem de dünyadan yoğun ilgi var. İklim değişikliği mücadelemizde de oldukça öneme sahip. Doğa dostu, yeşil enerji de ön planda tutularak çalışmalar yapılmalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yenilenebilir enerji sektöründe uluslararası bir yatırım atağımız olacak. Diğer taraftan kıyılarımızın ve deniz ekosistemimizin kirlilikten korunması için eskisinden de çok çalışacak denizlerimizi tertemiz tutacağız. Su kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanabilmek adına da toplumu bilinçlendirmemiz gerekiyor”