Mersin Tabip Odası’ndan kararname değişikliğine tepki

Mersin Tabip Odası’ndan kararname değişikliğine tepki cukurovagazetesi.com
Sami ŞAHİN

Mersin Tabip Odası, sağlıkla ilgili bazı kanunlarda ve 663 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine ilişkin bilgi notu sonrasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.


Yapılan kanun değişikliğinde Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçesine bakılmadığını belirleten Mersin Tabip Odası, “Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçesine bakmadığını ancak gerekçesi ne olursa olsun asla “Kanunu şöyle yapacaksınız” diye kendilerine tarif edemeyeceğini belirtmiştir. Mevzuat düzenlemesinde gerekirse Anayasa Mahkemesi’nin de tanınmayacağını söyleyen bu sözler ne yazık ki skandal niteliğindedir” dedi.

“SKANDAL NİTELİĞİNDEDİR”

Mersin Tabip Odası, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Hekimler olarak, aylıkları açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan emekli hekimlerle ilgili düzenlemenin ve çalışan hekimlerin ücretlerinin emekliliğe yansımasının TBMM gündemine alınmasını bekliyorduk.  Yine hekimlere/sağlık emekçilerine ve dolayısıyla toplum sağlığına gelecekte önemli derecede zarar verecek bir kanun teklifi herhangi bir değerlendirmeye fırsat vermeyecek kadar kısa sürede ve tam da 2023 Şubat depremlerinin yıldönümünde önümüze geldi. Kanun teklifi ile ilgili komisyonda temsilcimiz söz aldığında düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçelerine uygun olarak yapılmadığını da belirtmiş bunun üzerine komisyon başkanı, Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçesine bakmadığını ancak gerekçesi ne olursa olsun asla 'Kanunu şöyle yapacaksınız' diye kendilerine tarif edemeyeceğini belirtmiştir. Mevzuat düzenlemesinde gerekirse Anayasa Mahkemesi’nin de tanınmayacağını söyleyen bu sözler ne yazık ki skandal niteliğindedir.”