‘Sihirli Parmaklar’dan gelen ustalık

‘Sihirli Parmaklar’dan gelen ustalık cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersinli 3 çocuk annesi Mahpeyker Mersinli’nin; şimdilerde 5 yaşında olan küçük kızına hamileyken ve doğduğunda oynaması için yaptığı organik oyuncaklar önemli bir gelir kapısı oldu. Oyuncakların çok beğenilmesi sonrasında önce yakın çevresinden daha sonra farklı çevrelerden siparişler aldığını söyleyen Mersinli, artık Türkiye geneline sipariş yetiştirmeye çalışıyor.


Geçimini Amigurumi (organik oyuncak) yaparak sağlayan Mahpeyker Mersinli ile Çukurova okurları için bir röportaj gerçekleştirdik.

Kendinizi tanıtır mısınız?

Merhabalar ben Mahpeyker Mersinli, 37 yaşında 3 çocuk annesiyim. Büyük kızım (15) denizcilik lisesinde okuyor, oğlum (14) 8.sınıf öğrencisi, küçük kızım (5) anasınıfına başladı.

Amigurumi (organik oyuncak) yapmaya nasıl başladınız?

“Amigurumi (organik oyuncak) yapmaya küçük kızımın hamileliğinde başladım. Başlarda amacım kızıma oynaması için oyuncak yapmaktı. Yaptığım oyuncakları eşim, dostum beğendi ve sipariş vermeye başladı. Talep arttıkça bende kendimi daha da geliştirmek adına eğitimler almaya, videolarla teknik öğrenip daha fazla detay öğrendim. Önceleri ipleri fazla tanımıyordum ama şimdi hangi ipi hangi markayı kaliteyi almam gerektiğini öğrendim”

Zanaatınızdan bir gelir elde ediyor musunuz?

 “Bebeğim küçük olduğu için dışarda çalışmam zordu belli bir dönem eşimin de işleri kötü olduğundan bu alana yöneldim. Anneler çocuklarının boyalı kimyasallarla çevrilmiş oyuncaklarla oynamasındansa organik oyuncaklarla oynamasını tercih ettiğinden bu kitleye ulaşmam gerekiyordu.

 Bu yüzden reklam yapabilmek ve ürünlerimi tanıtmak amacıyla önce Instagram üzerinden @sihirli_parmaklar_33 adıyla hesap açtım. Hanımlar pasajı diye internette bir site ile karşılaştım. Instagram üzerinden alım yapıyorlardı ve sadece el emeği ürünlerin satıldığı bir platform. Kaydımı yapıp ürünlerimi oraya da yükledim. Zaman içerisinde pasaj aracılığıyla Türkiye genelinde herkes bana ulaşabilir oldu”

Bir işyeriniz var mı?

“Bu arada artan talepler sonucunda malzeme tedariki büyük önem kazandı. Evimde bir odamı malzemelerime ayırarak hobi odası oluşturdum. İlk zamanlar siparişlerimden kazandığım tüm parayı malzeme almaya harcıyordum. Zamanla sistem oturunca kazancım artıya döndü. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamaya, mutfak eksiklerimi tamamlamaya başladım. Artık evde kendi işini yapan birine dönüşmenin ve başarılı olmanın getirdiği mutluluğu tam olarak hissedebiliyorum”

Zanaatınızdan mutlu musunuz?

Bu işe giriştiğim ve vazgeçmediğim için memnunum. Çocuklar büyüdükçe artan okul masrafları, geçinmenin günden güne zorlaştığı şu zamanlarda elimde işimle eşime tam destek verebiliyorum. İyi ki organik oyuncak yapmaya karar vermişim iyi ki zorlandığımda vazgeçmemişim. Her ilmek mutlulukla sevgiyle örülen bir oyuncak oluşturuyorken hayalin hayata geçişini temsil ediyor.

Benim için örgü örmek ve oyuncaklar hazırlamak büyük bir keyif. Yaptığım her oyuncağı ayrı bir heyecanla örüyorum, fotoğraflayıp paketliyorum. Örmediğim günü boş geçmiş, kaybedilmiş gün olarak görüyorum.

Resim

Resim

Resim