Dinçer, emekli ve esnafın sorunlarını meclise taşıdı

Dinçer, emekli ve esnafın sorunlarını meclise taşıdı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TBMM’de söz alarak esnafın ve emeklililerin büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu söyledi. Söz konusu vatandaşların açlıkla mücadele ettiğinin altını çizen Vekil Dinçer, ‘’Emekli maaşlarının en az asgari ücret kadar olması gerekmektedir’’ diye konuştu.


‘’Esnafımız, Bağ-Kur'lu emeklilerimiz ve işçi emeklilerimiz evlerinde açlıkla mücadele ediyor’’ ifadelerini kullanan Talat Dinçer, Bağ-Kur priminin 7.200 güne indirilmediğini hatırlatıp; Cumhurbaşkanı Recer Tayyip Erdoğan'a seslenerek, ‘’Verdiğiniz sözün arkasında durun’’ ifadelerini kullandı.

‘’Bağ-Kurlu'nun maaşı yüzde 100 olsa ne olur’’

Dinçer, konuşmasında, ‘’Sizlere biraz esnaf sanatkarlardan ve küçük işletmelerden bahsetmek istiyorum. Ülkemizde bulunan işletmelerin yüzde 98’i küçük işletme ve buradaki insanlar 1972 yılında Bağ-Kur gibi bir sigortayı oluşturdular. O günden bu tarafa 25-30 yıl yağmur çamur demeden en kötü şartlarda hep bu Bağ-Kur’a prim ödediler. Belki evine ekmek götüremedi, ama yine Bağ-Kur primini ödedi ki, ileride herhangi bir şekilde bu bana döner diye. Ama geldiğimiz noktaya bir bakın, şu an Bağ-Kurlular 7.500 TL maaş alıyor, yüzde 5 mi, 7 mi, 10 mu verelim gibi tartışmalar var. Ya yüzde 100 yapsak ne olur.7.500 TL, 15.000 TL olsa ne olur? Bugün bir ev kirası olmuş 10.000 TL, gıda almış başını gidiyor, enflasyonu durduramıyoruz, dövizi durduramıyoruz, akaryakıtı durduramıyoruz. Bunlar tüm emeklilerimizi etkiliyor, çalışan esnafımızı etkiliyor’’ ifadelerine yer verdi.