Başkan Çevirgen’den taraftara teşekkür

Başkan Çevirgen’den taraftara teşekkür cukurovagazetesi.com
Şule İnan

ÇBK Mersin Başkanı Serdar Çevirgen, geçtiğimiz günlerde oynanan Nesibe Aydın maçı sonrası yaptığı açıklamada, ÇBK’nın taraftarları için her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, ‘’Salona geliş-gidişleri için servisler koyuyoruz, yeni eğlenceli aktiviteler planlıyoruz, onların maçlara gelmek için bu kadar istekli oluşu ve ailelerin buluşma noktalarından bir tanesi olarak Çukurova Basketbol maçlarını seçmesi harika bir kazanım’’ dedi.


‘’EuroLeauge’de tutunmak hiç kolay değil’’
Anadolu'daki bir kulübün EuroLeauge’de kazanmasının ve tutunmasının hiç kolay olmadığını söyleyen Çevirgen, ÇBK’nın 7 sene içinde EuroLeague'in en iyi organizasyonlarından birisini gerçekleştirdiğini  söyledi. Başkan Çevirgen, ‘’Son iki yılda favorilerden bir tanesi gösteriliyoruz. Basketbol camiası bunun ne kadar zor ve ne kadar kıymetli olduğunu biliyor, görüyor, bunu bizlere de iletiyor’’ diye konuştu.

‘’Sponsorlara vurgu’’
Serdar Çevirgen, ÇBK'nın Mersin'de başarılarında, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in, Mersin Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'in, eski ve yeni Milli Eğitim Müdürlerinin, Büyükşehir Belediyesinin ve ÇBK’nın ana destekçisi olan Mersin Liman İşletmeleri (MIP) ve tüm sponsorların desteğinin payına da vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Tüm mülki idare amirlerinin desteğini söylemeden olmaz. Onlar olmasa biz bu hayalleri kuramaz ve takımımızı Avrupa'nın önemli markalarından biri yapamazdık’’

‘’Asırlık çınarlarla oynamak bizim için şereftir’’
Mersin'in basketboldaki sesi olmaya devam edeceğinin altını çizen Başkan Çevirgen; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi asırlık çınarlarla aynı ligde oynamak bizim için şereftir. Onlarsız bu ligin tadı da değeri de zaten olamaz. Bizlerin arasındaki bu rekabet, Kadın Basketbolu'nu da zirveye çıkaracaktır’’ ifadelerini kullandı.

‘’Basketbolu gurur duyulacak hale getireceğiz’’
Çevirgen, ''Nasıl ki Kadın Voleybolu ile gururlanıyoruz, eskisi gibi Kadın Basketbolu'nu da gurur duyulacak hale getireceğiz. Bunun mücadelesini veriyoruz’’ dedi.

‘’Türk Basketboluna katkımız olursa ne mutlu bize’’
ÇBK'nın mükemmel bir altyapısı olduğunu belirten Serdar Çevirgen, ‘’Altyapıdaki hocalarımıza güvenim ve inancım sonsuz'' diyerek, altyapıda hiçbir zaman maç kazanmakla ilgili konuşmadığını da sözlerine ekledi. Çevirgen, konuya ilişkin, ‘’Aksine isterseniz maçları kaybedin ama bize EuroLeague oyuncusu yetiştirin dedim. Tamamen gelişim amaçlı bir altyapımız var'' diye konuştu. Son olarak, söz konusu çalışmaların karşılığını alma zamanı geldiğini ifade eden ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen, ''Türk Basketbolu'na daha fazla katkımız olursa, ne mutlu bize’’ diye konuştu.