Kocamaz: “En azından bugün için aday değilim”

Kocamaz: “En azından bugün için aday değilim” cukurovagazetesi.com
Sami ŞAHİN

Mersin İYİ Parti Milletvekili Burhanettin Kocamaz, bazı haber sitelerinin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday olduğuna dair yaptığı haberleri yalanladı ama "En azından bugün için aday değilim" de dedi.


Yaptığı sosyal medya paylaşımında çeşitli haber sitelerinde yapılan adaylık haberlerinin asılsız olduğunu belirten Vekil Kocamaz  “Ben şimdi buradan haberi yapan internet sitelerine bir çağrı yapıyor ve haberin kaynağını öğrenmek istiyorum. Henüz benim bile haberimin olmadığı bu haberin kaynağı şu anda herkes tarafından merak ediliyor” diyerek haberin doğru olmadığını belirtti. İYİ Parti tarafından yapılmayan hiçbir açıklamaya itibar edilmemsi konusunda uyardı.

“ADAY OLDUĞUMA DAİR ASILSIZ BİR HABER YAYINLANDI”

Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğuna dair asılsız haber yayınlanan ve aday olması için tarafına biraz baskı ve istek yoğunluğu yaşadığını da belirten Vekil Kocamaz,  “Bugün bazı internet sitelerinde nereden alındığı ve doğru olup olmadığı şahsıma teyit ettirilmeden Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğuma dair asılsız bir haber yayınlandı. Aday olmama yönelik olarak, gerek Genel Merkez Yöneticilerimizden, gerek Milletvekili Arkadaşlarımızdan, gerek Teşkilatlarımızdan, gerekse de Mersin’in tüm İlçelerinde yaşayan Hemşerilerimizden yoğun bir talep olduğu doğrudur. Her gün Mersin Ofisimize gelen, ya da telefon eden çok değişik Siyasi Partilerden ve Siyasette çok etkili olan İnsanlar Mersin’i sahipsiz bırakmamam gerektiğini belirterek, aday olmam yönünde telkinde bulunarak, hatta biraz ısrar birazda baskı yapmaya çalışarak düşüncelerini ifade ediyor” dedi.

“HENÜZ BENİM BİLE HABERİMİN OLMADIĞI BU HABERİN KAYNAĞI ŞU ANDA HERKES TARAFINDAN MERAK EDİLİYOR”

Vatandaşlara kendini inandırmakta zorluk çektiğinin altını çizen bir şey gizlemediğini belirten Vekil Kocamaz, adaylık haberi yapan internet sitelerine kaynaklarının ne olduğunu sordu. Henüz adaylığının kararlaştırılmadığını ve bugün için böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Vekil Kocamaz, “Özellikle farklı internet sitelerinde bugün çıkan haber, insanlarımızı daha da heyecanlandırmış olmalı ki, iki telefonum hiç susmadı. Herkes arayıp haberin doğru olup olmadığını soruyor. Bende en azından bugün için böyle bir kararın olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Ancak insanlarımızı inandırmakta zorlanıyorum. Vatandaşlarımız, sanki benim bir şeyleri kendilerinden gizlediğimi düşünüyor. Ben şimdi buradan haberi yapan internet sitelerine bir çağrı yapıyor ve haberin kaynağını öğrenmek istiyorum. Henüz benim bile haberimin olmadığı bu haberin kaynağı şu anda herkes tarafından merak ediliyor. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın İYİ PARTİ Teşkilat Yetkililerimizden ya da şahsımın ağzından duymadıkları haberlere itibar etmemelerini önemle rica ediyorum. Bu vesileyle tüm Hemşerilerimize selam ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.