Karadeniz, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın önemine dikkat çekti

Karadeniz, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın önemine dikkat çekti cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Mersin Bölge Temsilcisi Faik Ahmet Karadeniz, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’e makamında ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında, TSKGV Mersin Bölge Temsilcisi Faik Ahmet Karadeniz, vakfın önemine dair değerlendirmelerde bulundu.


Faik Ahmet Karadeniz, vakfın önemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz, ulusal savunmanın dışında; TSKGV’nın milli kurum ortaklıklarıyla beraber, savunma sanayiinde dışa bağlılığı azalttığına da dikkat çekti.

‘’TSKGV, Milli harp sanayisi için elzemdir’’
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Mersin Bölge Temsilcisi Faik Ahmet Karadeniz, ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV)’nın Milli Harp sanayisinin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması için elzem olduğunu anımsatarak, ‘TSKGV’nın; harp silah, araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak maksadıyla, 26 Eylül 1987 gün ve 3388 sayılı yasa gereğince kurulduğunu söyledi.

‘’TKSGV ile savunma sanayiinde dışa bağımlılık azalıyor’’
Karadeniz; Vakfın, çoğunluk hisselerine sahip olduğu altı bağlı ortaklığı (ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ/TAI, İŞBİR ELEKTRİK ve ASPİLSAN), iki dolaylı bağlı ortaklığı ve altı iştiraki ile savunma sanayi alanında dışa bağımlılığı azaltmakta olduğuna da işaret ederek, ‘’Ulusal savunmanın yanı sıra, istihdama ve ihracata yönelik katkılarıyla da ülke ekonomisine fayda sağlamaktadır’’ ifadelerini kullandı.

 

Ziyaret sonunda Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na vatandaşların da gerekli hassasiyeti gösterip, bağış yapmaları için çağrıda bulundu.