MTSOB, yeni yılda istihdam hedefliyor

MTSOB, yeni yılda istihdam hedefliyor cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) 2024 yılında da kentin istihdam ve üretime katkı için, istihdam sayısını ve üretim alanlarını artırmayı hedefliyor.


756 hektar alan üzerindeki 3 bölgede endüstriyel üretimin yapıldığı Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) yeni ilave alan çalışmaları sürüyor.

Ağırlıklı olarak çelik konstrüksiyon, gıda, plastik, makine, kimya, cam ve mobilya olmak üzere 14 ayrı sektörün yer aldığı bölgede, ilave alan yatırımlarında teknoloji yatırımları hız kesmeden devam ediyor.

Alt yapı ihalesine gidilen 4. Bölge’de de alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yaklaşık 1 yıllık sürede, sanayi faaliyetlerine başlayacak bölgede, 6 bin kişiye istihdam sağlanması ön görülüyor. Tüm bu yatırımların tamamlanmasının ardından 756 hektarlık alana sahip olan bölge büyük bir genişleme ile birlikte 1.083 hektar alana sahip olacak.

''6 bin kişiye ek istihdam''
Mevcutta 25 bin kişiye istihdam sağlayan MTOSB, 2024 yılında 4. Bölgenin faaliyete başlaması ile birlikte 6 bin kişiye ek istihdam sağlayarak toplam istihdam sayısını 31 bine çıkartmayı hedefliyor. Bu yatırımlardan sonra en geç 2 yıl içerisinde 5. Bölge’nin de hayata geçmesi ile birlikte MTOSB’de istihdam edilen kişi sayısının 50 bin seviyesinde olması bekleniyor.
Amaçlarının her zaman üretim, eğitim ve istihdamın ileri seviyelere ulaşması olduğunu belirten MTOSB Başkanı Sabri Tekli, bölgenin her geçen yıl büyük bir ivme kazandığını belirterek, “Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri, yönetimi ve kadrosu ile gerek üretim, gerek eğitim gerekse de istihdam alanları oluşturma noktasında büyük bir ivme yakaladı. Üreten ve eğiten çizgimizle kentimiz ve ülkemiz için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
MTOSB olarak birinci önceliğimiz her zaman üretim oldu. Bilinmelidir ki üretim olmadan hiçbir ülke kalkınamaz ve gelişemez. Bunun bilinci ile hareket ederek önceliğimiz her zaman üretim oldu. Üretimin yanı sıra eğitim de aynı zamanda kırmızı çizgimizdir.’’ ifadelerini kullandı.