Mersin’de e-sporun yaygınlaşması için protokol imzalandı

Mersin’de e-sporun yaygınlaşması için protokol imzalandı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin’de E-Spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve bu dalda nitelikli sporcuların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran arasında iş birliği protokolü imzalandı.


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, iki kurum arasında imzalanan protokolle kentte gençlerin E-Spora olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Gençleri E-Spor alanlarında istihdam edilmelerini teşvik edeceklerini anlatan Demir, “Gençleri ilgi duydukları spor alanlarında tutarak, onların çevresel kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamayı, internet bağımlılığının psikolojik, fizyolojik ve sosyal ilişkiler açısından gençlerin üzerinde kalıcı olumsuz etkiler oluşturmasını engellemeyi, E-Spor faaliyetleri üzerinden gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı E-Spor sektörünü gençler için bir kariyer imkânına dönüştürmeyi ve dezavantajlı gençlerin E-Spor aracılığıyla sosyal hayata entegrasyonuna katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bunun için Mersin’de E-Spor Merkezi kurulması ve bu merkez vasıtasıyla bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri yürütmeyi planlıyoruz” dedi.