Depremzede çocuklarla resim sergisi

Depremzede çocuklarla resim sergisi cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin Tebessüm Gönülleri Grubu kurucusu Yasemin Birbudak, AB Eğitim Kültür ve İnsan Hakları Çalışmaları Derneği başkanı Tillie Kluthe , Berlin-Mersin Dostluk Derneği ve Mezitli Belediyesi’nin de katkılarıyla Davultepe 2. Aktif Yaş Alma Merkezi’nde 30 depremzede çocukla ‘Hayalimdeki Dünya’ konulu resim sergisi etkinliği gerçekleştirildi.


6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’e gelen 30 depremzede çocukla düzenlenen etkinlikte resimler çizildi ve ardından sihirbaz kukla ve ritim dans gösterileri yapıldı.

Tebessüm Gönüllüleri grubunun üyelerinin de olduğu etkinlikte çocukların çizimleri binanın girişinde sergilendi. Resimlerini çizen çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken resim sergisinin açılışını yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da etkinliğe katkı sağlayan tüm gönüllülere teşekkür etti.

Etkinlikte ritim ve dans atölyesinde; İncifer Evşen, sihirbazlıkta; Mensur Kabataş, kuklada; Karamel İlkim Kiraz ve Şeyda Aydın, seramik atölyesinde; Yasemin Birbudak ve Saklı Cevher isimleri yer aldı. Ayrıca etkinliğin yemek ikramını da ‘Arbella Makarna’ üstlendi.