İzol’un Roza’sına bir anlamlı ödül daha

İzol’un Roza’sına bir anlamlı ödül daha cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Mersinli iş insanı ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hamit İzol’un Roza isimli kitabından uyarlanan ve aynı ismi taşıyan Roza filmi, En İyi Film kategorisinde ödül alan filmlerden biri oldu.


Golden Palm Awards ödül töreni, 20 Kasım günü Zorlu Center Raffles Hotel’de gerçekleşti. Ünlü manken Ece Gürsel ve ünlü oyuncu Hakan Bilgin’in sunduğu ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen özel organizasyona; iş, sanat, cemiyet ve medya dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Geceye ‘’Her şeye Rağmen’’ filmi 4 dalda ödül alarak damga vururken, en iyi film ödülünü alan bir diğer dikkat çekici film Hamit İzol’un aynı isimle yazdığı okuyucuyla buluşan aynı adlı eserinden uyarlanan “Roza” filmi oldu. Film, Altın Palmiye Sinema Özel Ödülü'nü aldı.

Roza filminin başrol oyuncusu Kuşkan İtalya'da ödül almıştı
Çekimleri geçen aylarda tamamlanan İzol’un aynı isimli kitabından uyarlanan Roza’nın yönetmen koltuğunda Mustafa Kotan otururken, senaryosunu ise Sultan Turan Kızılay kaleme aldı. Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkılarak, Hamit İzol tarafıdan yazılan Roza, seyirciyle buluşmadan önce, İtalya’da gerçekleştirilen Uluslararası Film Festivali ‘Ora! Fest’te filmin oyuncularından Fikret Kuşkan’a ‘En İyi Oyuncu’ ödülünü de kazandırmıştı. Filmin bir diğer başrol oyuncusu ise ünlü oyuncu Belçim Bilgin