Kocamaz’dan bakana soru önergesi

Kocamaz’dan bakana soru önergesi cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Hükümet, Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde yüzde elli indirim yapacağını söylemişti. Ardından ürünlere yapılan zamla ilgili iddialara karşı İyi Parti MHP Mersin Milletvekili, konuya ilişkin iddiaların cevaplanması istemiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazılı soru önergesi verdi.


Önergede şu ifadelere yer verildi:

‘’Vatandaşların Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerindeki ürünlere indirim beklerken, yüzde 24’e varan fiyat artışıyla karşılaşmıştır. Ekim ayında bazı gıda ve temizlik ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim yapılacağı açıklanmış ancak vatandaşlar marketler bu indirimi görememişlerdir.

İndirim sözü verildiği ve günler öncesinden vatandaşlara ilan edildiği için mi Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri yüzde 50’ye vatan oranlarda indirim yapmamıştır? Markette indirim bekleyen ürünlere hangi gerekçeyle yüzde 24 zam yapılmıştır?

Tarım Kredi Kooperatifleri kar etmek amacıyla mı yoksa işsiz, memur, emekli, asgari ve dar ücretli vatandaşlarımıza diğer marketlere göre daha ucuz fiyatlarla ürün sağlamak amacıyla kurulmuştur? Tarım Kredi Kooperatif marketleri hangi amaçla kurulmuştur?

Vatandaşlara verilen sözleri yerine getirmek amacıyla yapılan zamları geri alarak indirime gitmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mı?’’