Kapanma olacak mı? Fahrettin Koca'dan açıklama!

Kapanma olacak mı? Fahrettin Koca'dan açıklama! cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Eris varyantının kapanma getirecek mi sorusu cevaplandı.


Eris varyantı nedir?

Eris varyantı Türkiye'de de görülen EG.5.1 yani koronavirüs eris varyantı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından omicron soyundan gelen covid-19'un mutasyona uğramış bir alt varyantı olarak tanımlanan bir koronavirüs türüdür.

Eris varyantı belirtileri nelerdir?

COVID-19 semptomları ile benzerlik gösteren eris varyantında görülen belirtiler sıklıkla boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük, nefes darlığı, vücutta ağrı ve burun akıntısı ya da tıkanıklığıdır. Genel olarak eris varyantına yakalanan kişilerde ortaya çıkan belirtiler şunlardır: Boğaz ağrısı, Ateş, Öksürük, Burun tıkanıklığı veya akıntısı, Baş ağrısı, Nefes darlığı, Tat ve koku kaybı, Hapşırma, Halsizlik ve yorgunluk, Kas ve vücut ağrıları, İştah kaybıdır.

Kapanma Olacak mı?

Eris varyantından dolayı kapanma olmayacağını düşünen uzmanlar, yine de vatandaşların kendilerine dikkat etmelerini istedi.

Fahrettin Koca açıklama yaptı

Eris varyantından dolayı Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nu yakın bir tarihte kaybettiği iddialarından sonra açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Genç yaşta kaybettiğimiz hekim arkadaşımız bu yönden de talihsiz. Adı, etik dışı emel sahiplerinin dilinde. Kendisinin vefat nedeni çok açıktır. Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun 35 yaşından itibaren kalp yetmezliği rahatsızlığı vardı. Dr. Ersin, bu rahatsızlığına bağlı olarak gelişen hastalıklarıyla birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybetti. Yapılan 3 ayrı PCR testi sonucunda kendisinin Covid-19 olmadığı anlaşılmıştı. Buna rağmen, bilimsel mantıkla sağlaması yapılmış bir içerik sunuyormuş gibi görünerek, bilimsel karşılığı olmayan bir takım yorumlarda bulunanlar talihsiz bir davranış örneği sergilediler. Bugün konuşulanların ömrü kısa olacak, bilimin sözünün ömrü uzundur" dedi.