İtfaiye Haftası’nda çocuklar hem eğlendi hem öğrendi

İtfaiye Haftası’nda çocuklar hem eğlendi hem öğrendi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Büyükşehir’in çocuk gelişim merkezlerinde eğitim alan çocuklara yönelik öğretici ve eğlendirici program düzenledi.


Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı çocuk gelişim merkezlerinde eğitim gören çocuklar, ATA Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. İtfaiye personeli tarafından yangından korunma yöntemleri, acil durumlar karşısında neler yapılacağı hakkında bilgiler alan öğrenciler, ardından kendileri için hazırlanan uygulamalı eğitime katılarak öğrenirken eğlenmenin tadını çıkarttı. Hafta kapsamında etkinlik düzenlenen bir diğer nokta da Fenerbahçe Meydanı oldu. K9 köpek gösterisinin yapıldığı etkinlikte, çocuklara arama-kurtarma eğitimi de verildi. Alanda İtfaiye personelinin görev fotoğraflarının olduğu bir sergi de yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı çocuk gelişim merkezlerinde eğitim gören çocuklar, ATA Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. İtfaiye personeli tarafından yangından korunma yöntemleri, acil durumlar karşısında neler yapılacağı ve hangi numarayı aramaları gerektiğiyle ilgili bilgiler alan öğrenciler, ardından parkur alanında kendileri için hazırlanan uygulamalı eğitime katıldı. Parkurda tünelden geçen, maket ateşi söndürmeye çalışan çocuklar, öğrenirken eğlenmenin tadını çıkarttı.