MESKİ, kış öncesi çalışmaları devam ediyor

MESKİ, kış öncesi çalışmaları devam ediyor cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kışın oluşabilecek su baskınları ve taşkınlara karşı ızgara temizliklerini yaparak önlem alıyor.


MESKİ Genel Müdürlüğü, kış mevsimi yaklaşırken tüm ilçelerde ızgara temizliği ve bakım onarım çalışmaları yapıyor.

MESKİ tarafından temizlenen ızgaralar yıkandıktan sonra ızgara bağlantıları kontrol edilerek, hasar görmüş ızgara bağlantılarının tamiratı da yapılıyor.

MESKİ ekiplerinin yaptığı çalışmalar sayesinde olası yağmursuyu göllenmelerinin ve beraberindeki mağduriyet sorunlarının yaşanmasının önüne geçilyor. Izgaralara atılan her türlü atıklar, süprüntü ve çöpler ızgara bağlantılarını tıkayarak suyun akışını engelliyor ve yağışlarda su taşkınlarına, sel tehlikesine neden oluyor. Bu durumun oluşmasının önüne geçmek için harekete geçen MESKİ ekipleri, Mersin’in tüm noktalarında ızgara temizleme çalışmalarına düzenli olarak devam ediyor.

MESKİ’nin temizlik ekibi tarafından mahalle bazlı rutin  olarak yıl boyunca temizleme işlemleri yapılıyor. TEKSİN üzerinden yapılan başvurulara en kısa sürede yanıt veren MESKİ ekipleri, ihbar üzerine gelen 1087 adet ızgara yenileme ve temizlik işine ise, en kısa sürede çözüm sundu.