Özdemir, " Bu seneyi kaygıyla karşılıyoruz"

Özdemir, cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

2023-2024 adli yılının başlamasıyla birlikte Mersin Adalet Sarayı’nda açıklama yapan Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, "2023-2024 adli yılını bu sene de kaygıyla karşılıyoruz" dedi.


Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte mesleklerine geri dönen ve hukukun temel taşları olan adalet saraylarının açılışlarını yapan Avukatlar, Mersin Adalet Sarayı'nda Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir öncülüğünde toplandı. Özdemir, " Ülkemizde hak ve özgürlüklerin teminatı olan avukatların örgütlü gücünü temsil eden bizler, başlangıcında olduğumuz 2023-2024 adli yılını bu sene de kaygıyla karşılıyoruz" dedi.

Avukatlara yönelik ekonomik ve fiziki şiddeti engelleyecek mali ve idari önlemlerin alınması gerektiğini belirten Özdemir, "Vatandaşların kendilerini hukuki güvenlik içerisinde hissettikleri ülkeleri, diğerlerinden ayıran en temel etmen, bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığıdır. Adalet mülkün temeli; adaletin teminatı bağımsız ve tarafsız yargı; adil yargılanma hakkının teminatı ise savunma hakkı ve bağımsız avukatlık faaliyetidir. Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç tecelli ettiği veya hiç tecelli etmediği bir adli sistemin mülkün temeli olması mümkün olmadığı gibi, savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygı gösterilmeyen bir yargı sisteminden adil yargılanma beklenmesi de mümkün değildir. Hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, başta adil yargılanma hakkı olmak üzere hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir hukuk düzeni için savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygının gereklerinin yerine getirildiği bir adli yıl diliyoruz" ifadelerine yer verdi.