MBB Yurt kayıtları için son gün 8 Eylül

MBB Yurt kayıtları için son gün 8 Eylül cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak Mersin merkezde hizmet veren Erkek Öğrenci Yurdu ile Gülnar’da bulunan Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için başlayan ön kayıt başvuruları 8 Ağustos tarihinde son bulacak.


Başvurular Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfası üzerinden online olarak veya Teksin Mersin mobil uygulaması üzerinden yapılacak.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kazanç amacı gütmüyoruz”

120 kişilik kapasiteye sahip Mersin Merkez’de olan Erkek Öğrenci Yurdu, 4’er kişilik odalar halinde dizayn edildi. Özel gereksinimli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde, 1’er kişilik 5 adet engelsiz odanın bulunduğu yurt, aylık 1440 liraya öğrencilere hizmet verecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Emrah Ayhan Işık, “Yurdumuz 120 kişi kapasiteli. Gıda mühendisleri kontrolünde kahvaltı ve akşam yemeği sunuluyor. Her odamızda banyo-tuvalet ve 24 saat sıcak su mevcut. Yurt bünyesinde ayrıca eğlence, dinlenme ve ders çalışma odaları bulunuyor. Odalarda her öğrenci için çalışma masaları da var” dedi.

Işık, öğrencilere destek olmak istediklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kazanç amacı gütmüyoruz. Özel yurtlar ve ev kiralarıyla kıyaslanacak olursa, fiyatlarımız çok makul. Aylık 1440 lira ve bu fiyatın içinde elektrik, su, internet, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği mevcut. Kayıtlarımız 28 Ağustos’ta başladı ve 8 Eylül’e kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

Gülnar’da eğitim gören kız ve erkek öğrenciler için toplamda 108 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu ile erkek öğrenci konukevinde yemek, internet, ütü ve çamaşır gibi birçok hizmet veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Arife Çelik, “Gülnar Kız Öğrenci Yurdumuzda kalan 68 ve Erkek Konukevi’nde kalan 52 öğrencimiz için de başvurular 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Başvurularımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi web sayfasındaki ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin mobil uygulamasından yapılacak. Yurda kabul edilen öğrencilerimiz, daha sonra asıl kayıt için kurumlarımıza davet edilecek” dedi.