Çok yönlü Trafik Park’ı çalışmalarında sone gelindi

Çok yönlü Trafik Park’ı çalışmalarında sone gelindi cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Daire Başkanlıklarının proje ve yapımın üstledniği Mersin’de ilk olma özelliğine sahip ‘Trafik Parkı’ projesinde son aşamaya gelindi.


Mersin Marina Kavşağı kuzeybatısında yapımı süren Trafik Parkı içerisinde trafik parkuru, mini golf sahaları, yer satrancı, masa tenisi, kooperatif market, satış birimleri, kafe ve okuma etkinliklerinin yapılabileceği çim tepelerin yer aldığı 12 bin metrekarelik alanı yer alıyor.

Trafik Parkı, Mersin’de ilk olma özelliği taşıyor

spor, sosyal ve eğlence alanlarının bir arada olduğu çok fonksiyonlu özelliğiyle Trafik Park, Mersin’de ilk olma özelliği taşıyor.

Park ve Bahçeler Dairesi’nde görev yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Doğu Çakmak, “Trafik Parkı; Marina Kavşağı’nın kuzeybatısında çok işlek ve değerli bir lokasyonda, yaklaşık 12 bin metrekare alan üzerine kurulu. Eski haline kıyasla yeşil alan miktarında yüzde 20’lik bir artış yapılarak, yüzde 60’a çıkartıldı. Trafik Parkı’nda 20 farklı bitki türü bulunmakta ve tam otomatik sulama sistemiyle uzaktan kontrollü sulanarak, su tasarrufunda da maksimum fayda sağlanmaktadır” dedi.

Çakmak, “Park bünyesinde; üretici kadınların yöresel ürünlerinin satılacağı kooperatif market, çeşitli ürünlerin sunulacağı 11 adet satış birimi, self servis olarak düşünülmüş bir adet kafe ve bir adet de okuma salonu bulunuyor” diyerek eğlence alanlarının dışında, vatandaşların alışveriş yapabilecekleri satış birimlerinin de olacağını ifade etti.