MESKİ Gözne’deki tesis çalışmalarını tamamladı

MESKİ Gözne’deki tesis çalışmalarını tamamladı cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Mersin’in Toroslar İlçesi’ne bağlı Gözne Mahallesi’ne, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı başlanan 1 Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin çalışmaları tamamlandı.


Gözne 1.Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi, bölgedeki atıksuların toplanmasını sağlayacak ve böylece yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerini ortadan kaldıracak.

Zaman zaman yaşanan koku problemi son bulacak

Gözne, Ayvagediği, Çandır, Darısekisi, Bekiralanı, Soğucak, Yeniköy ve Kepirli mahallelerinden ortalama 90 seferle, her gün en az 30 kilometre yol kat ederek atıksuları taşıyan MESKİ, dolaylı yollarla merkezde bulunan kanalizasyon şebekesine deşarj ediliyordu. Gözne 1. Etap Kanalizasyon ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’ni MESKİ’nin devralmasından sonra, yakıt ve zamandan tasarruf edilerek, vatandaşa da hizmet etme süresinde kısalma oldu.

Gözne Paket Atıksu Arıtma Tesisi’ne, herhangi bir personele ihtiyaç duyulmadan tamamen otomasyon sistemiyle müdahale edilebilecek. Vatandaşların kanalizasyon şebekesine bağlantılarını yaptırmasıyla birlikte, zaman zaman yaşanan koku problemlerine de son verilecek.

MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İlkay Apaydın, “Vatandaşa verilen hizmet kalitesinin artırılması için, Gözne 1. Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımı tamamlanarak, devreye alındı. Bu bölgede oluşan tüm atıksular, vidanjör yardımıyla merkeze kadar taşınarak kanalizasyon şebekesine deşarj ediliyordu. Atıksu arıtma tesisi devreye alındıktan sonra, Ayvagediği’nden Kepirli Mahallesi’ne kadar olan tüm mahallelerin atıksuları buraya taşınmaktadır. Bu sayede yakıt ve zamandan tasarruf edilerek, vatandaşa hizmet süresi kısaltılmıştır” dedi.