Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimlerle personeline destek oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimlerle personeline destek oluyor cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, ‘EBRD-Çevre ve Sosyal Yönetim Planları ile Çevre ve Sosyal Konular Aksiyon Planı Farkındalık Eğitimi’ programıyla personele eğitim verdi.


MBB, belediye bünyesindeki personele hizmet kalitesini artırmak, yetkinliklerini güçlendirmek ve bilinç düzeyini yükseltmek adına farkındalık eğitimi verdi.

MBB personeline, ‘Cinsiyete Dayalı Taciz ve Şiddet’ üzerine eğitim

Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi’nde verilen eğitimde, 178 personelin katılım sağladı. Doç. Dr. Canan Dural Tasouji tarafından verilen eğitim, ‘Şikayet Mekanizması’, ‘Çalışan Şikayet Prosedürü’, ‘Cinsiyete Dayalı Şiddet’ ve ‘Taciz Politikası ve Raporlama Gereklilikleri’ konularını kapsadı.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi desteğiyle, MBB personeline hizmet içi eğitimler verdiğini aktaran Tasouji, “Eğitimimizdeki, konu başlıklarımız ‘Cinsiyete Dayalı Taciz ve Şiddet’. Bu konu ile nasıl baş edebiliriz, bunlarla karşılaştığımızda nerelere ve nasıl şikâyet edebiliriz, çalıştığımız kurumlarda veya çalıştığımız birimlerde bunlarla kimler ilgileniyor? Bu tip sorunlarla ve durumlarla karşı karşıya kaldığımızda muhataplarımız kimler aynı zamanda bizler bunlarla karşılaştığımızda neler yapmalıyız üzerine konuştuk, sohbet ettik ve bilgiler aktardık” dedi.