Mersin turizmi MTSO’da masaya yatırıldı

Mersin turizmi MTSO’da masaya yatırıldı cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde toplanan, Mersin’de faaliyet gösteren Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanlarının katılım sağladığı toplantısına yer alan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin turizmine dair açıklamalarda bulundu.


İzol, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) hakkında bilgi vererek, TÜİOSB’nin tarım dışı alanlarda kurulduğunu, ciddi alt yapı yatırımları yapılarak arazinin firmaların fabrika inşaatına başlamalarına hazır hale geldiğini, arazi tahsislerinde ciddi miktarda doluluğa ulaşıldığını, genişleme çalışmalarına başlandığını söyledi.

“2 bin yataklı iki tane 5 yıldızlı otele start verdik”

Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi’nde yatırımcılar tarafından henüz bir adım atılmamışken, Kargıcık Turizm Bölgesi’nde önemli bir yatırıma başlandığını belirten İzol, bölgedeki turizm merkezlerinin canlandırılması için yürüttükleri çalışmalara değindi.

İzol, önemli bir kısmı turizm yatırımcısı olan 17 girişimcinin bir araya gelmesi ve Büyükşehir, Akdeniz ve Toroslar belediyelerinin de destek vermesiyle, Kargıcık Turizm Bölgesi’nde toplam 2 bin yataklı iki tane 5 yıldızlı otele start verdiklerini aktardı.

“Bu bölgede asayiş sorunu var”

Toplantıda söz alan, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı özellikle yaz aylarında Çeşmeli – Taşucu Otoban Projesi ile Erdemli-Ayrancı Yolu’nun tamamlanmamış olmasının büyük sıkıntısını yaşadıklarını belirtti.

Turizm bölgesi olmasına rağmen, Kızkalesi’nde yaşanan eksikleri gösteren Sarı, “Bu bölgede asayiş sorunu var. Sahildeki denetimsizlikler, seyyar satıcılar karmaşayı da beraberinde getiriyor. 24 saat sağlık hizmeti verilmiyor. Fiber altyapısı, kanalizasyon altyapısı yetersiz. Kısacası Erdemli turizmde kaderine terk edilmiş ve biz de Valimiz önderliğinde bu bölgenin masaya yatırılmasını istiyoruz” dedi.