Mezitlili tenisçi tarihte bir ilki başardı

Mezitlili tenisçi tarihte bir ilki başardı cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Hollanda Roterdam’da düzenlenen 2023 Avrupa Paralimpik Şampiyonasında, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ahmet Kaplan, teklerde Avrupa 3.’sü ve çiftlerde Avrupa 2.’si olarak bir gümüş ve bronz madalya ile şampiyonayı tamamladı.


Kaplan şampiyonada aldığı başarıyla ana tabloya davet edildi ve Dünya 13’sü olarak tarihte bir ilki başardı.

“Sporcularımızın aldığı başarılar hepimizi gururlandırmaktadır”

Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Başkan İlkim Tahinci’nin öncülüğünde spor dalında ulusal ve uluslararası başarılarla adından söz ettiriyor. Kulübün engelli sporcusu Ahmet Kaplan, Dünya Klasman Listesine giren ilk Türk sporcu olarak kariyerine yeni bir başarı daha ekledi.

Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan, “Sporcularımızın aldığı başarılar hepimizi gururlandırmaktadır. Her gün yeni bir başarı haberi ile göğsümüz kabarıyor. Ahmet Kaplan’ın başarısı ve azmi ise bizler için çok daha büyük önem taşıyor. Bu spor sevgisinin ve azminin herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tahinci’nin Eylül ayı başında Amerika Açık Turnuvasına katılacağını da söyleyen Tarhan, Kaplan’ın Tekerlekli Sandalye Tenis branşında da adından söz ettirmeye devam edeceğine inandıklarını belirtti. Tarhan, “Mezitli’de spor yapmak isteyen herkese olanak sağlamaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.