Dinçer, “Yoksulluğa mahkum edilen esnaf, memur, emekli vatandaşların suçu neydi?”

Dinçer, “Yoksulluğa mahkum edilen esnaf, memur, emekli vatandaşların suçu neydi?” cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, ekonomi ile ilgili “Rasyonel politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor” açıklamasını eleştirdi. Dinçer, Bakan Şimşek’e, “Çözüm için vergileri arttırmaktan başka çözümler bekliyoruz” dedi.


Kabine değişikliği sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, gelir gelmez ekonomi ile ilgili ‘rasyonel zemine dönüş’ açıklamaları yapmıştı. Yeni ekonomik politikalar yürürlüğe girmeye devam ederken Bakan Şimşek, önceki gün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Rasyonel politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Mayıs ayında 700 baz puana yükselen CDS’ler (risk primi - Türkiye'nin dolar cinsinden kredi iflas riskini gösteren beş yıllık kredi temerrüt takası) bugün 400 baz puanın altını gördü” ifadelerine yer verdi.

Dinçer, “Çözüm için vergileri arttırmaktan başka çözümler bekliyoruz”

Bakan Şimşek’in bu paylaşımı ise CHP Mersin Milletvekili Talak Dinçer’e takıldı. Dinçer, kendi sosyal medya hesabından Bakan Şimşek’in paylaşımını alıntılayarak şu ifadelere yer verdi, “Sayın bakanım, uyguladığınız rasyonel politikalarsa iki yıldır uygulanan irrasyonel politikalar sonucu yoksulluğa mahkum edilen esnaf, memur, emekli vatandaşlarımızın suçu neydi? Sabit gelirli vatandaşlarımızı yoksullaştıran hükümet neden böyle bir politika uyguladı? Meclisi tatil ederek bu sorularımızı sormayı neden engellediniz? Umarım ev kiralarını dahi ödeyemeyen, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımızın en kısa sürede sorunlarını çözersiniz. Çözüm için vergileri arttırmaktan başka çözümler bekliyoruz” dedi.