Kocamaz, “ÖTV zamları milletin sırtına yükleniyor”

Kocamaz, “ÖTV zamları milletin sırtına yükleniyor” cukurovagazetesi.com

Akaryakıt ürünlerine gelen 6 liralık ÖTV zammının yankıları devam ederken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz duruma tepki gösterdi. Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Akaryakıttaki ÖTV zamları milletin sırtına yükleniyor. Zam üstüne yapılan bu zamlar adeta milleti oy verdiğine pişman ettiriyor” ifadelerine yer verdi.


Haber- Fırat Tatlı

Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe giren yeni karara göre akaryakıt ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) düzenlemeler yapıldı. Buna göre benzin de 2 Lira 52 kuruş olan ÖTV tutarı 6 liralık artışla 7 lira 52 kuruşa çıkartıldı. Motorin de ise 2 lira 5 kuruş olan ÖTV, 7 lira 5 kuruşa çıkartıldı. Yeni düzenleme otogaz da nasibini alarak ÖTV tutarı 5 lira 77 kuruş olarak belirlendi.

ÖTV zamlarına tepki sürüyor

Akaryakıta gelen zamlar ile benzinin litre fiyatı 34 lirayı, motorinin litre fiyatı ise 32 lira 30 kuruş seviyesine geldi. Akaryakıt ürünlerinde yapılan yüksek ÖTV artışına ise muhalefetin tepkisi sürüyor. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’da yapılan zamlara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Kocamaz, “Milleti oy verdiğine pişman ettiriyor”

Paylaşımında, zamların yağmur gibi yağdığını ve halkı çileden çıkarttığını belirten Kocamaz şöyle devam etti, “Sayın Cumhurbaşkanı yurt dışına Körfez ülkelerine kaynak arayışına gidiyor. Ancak, o daha uçağa binmeden akaryakıttaki ÖTV zamları milletin sırtına yükleniyor. Zam üstüne yapılan bu zamlar adeta milleti oy verdiğine pişman ettiriyor. Bizler bu yaşananları önceden görerek uyarmıştık. Görünen köy kılavuz istemezdi. Zira bu yanlış yönetim anlayışı ile ekonomi kuralsız, hesapsız, kitapsız bir şekilde başıboş hale gelmiş, hazine tamamen boşaltılmış, dış borçlar cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşmış, döviz ise almış başını gitmişti. Ayrıca seçim kazanmak adına her türlü vaat veriliyor, her türlü popülist yaklaşım sergileniyordu. Allah bu hükümete vicdan ve merhamet, dar gelirli ve emekli vatandaşlarımıza da sabır versin. Yar ve yardımcıları olsun” ifadelerine yer verdi.