Yenişehir Belediyesi’nden atık ayrıştırma tesisi

Yenişehir Belediyesi’nden atık ayrıştırma tesisi cukurovagazetesi.com

Mersin Yenişehir Belediyesi, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirerek, geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratacak yeni projesi olan Yenişehir Çevreci Halk Kart’ı da hayata geçirdi.


Haber-Sinem Erkiz

Yenişehir Belediyesi, sıfır atık çalışmaları kapsamında tamamen kapalı ve 350 metrekarelik alandan oluşan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’nin açılışını da yaptı. Cam, plastik, pet, kağıt, karton, metal ve naylon grubu atıkların toplanarak ayrıştırılacağı tesis, günlük 10 ton atık işleme kapasitesine sahip olacak. Türlerine göre ayrıştırılarak, paketlenecek olan atıklar düzenli olarak dönüşüm tesislerine sevk edilerek geri dönüşümü sağlanacak.

Sıfır Atık Projesi kapsamında organik atıkları toplayarak, kompost üreten, tekstil ve elektronik atıklar ile bitkisel atık yağları toplayan Yenişehir Belediyesi, sıfır atık konusunda çalışmalarını bir üst seviyeye taşıdı. Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’nin açılışı yapılarak, Yenişehir Çevreci Halk Kart’ı tanıtıldı. Açılış ve tanıtım toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.