Başkan Seçer: ‘Çocukları Küçük Yaşta Etik İlkeleri Öğretmeliyiz’

Başkan Seçer: ‘Çocukları Küçük Yaşta Etik İlkeleri Öğretmeliyiz’ cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından ‘Etik Varsa Etki Var’ sloganıyla düzenlenen ‘Etik Haftası’ etkinliğine katıldı. Başkan seçer etlkinlikte; “Çocuklarımızı eğitelim. Bilimin peşinde gidelim, felsefe, psikoloji, ahlak dersi okuyalım” dedi.


Haber-Sami Şahin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından‘Etik Varsa Etki Var’ mottosuyla düzenlenen ‘Etik Haftası’etkinliğine katıldı.

 “Her zaman diri olalım”

 Başkan Seçer, zor bir süreçten geçildiğini ancak insanlarının umutlarını yitirmemesi gerektiğini belirterek; “Toplumun içerisinde yaşanan sorunların aşılmasının da temel unsuru, toplumun mutlu olması, enerjisini daima üzerinde taşıması; şu anda Türkiye’de olduğu gibi. Her şeyin çok iyi gittiği söylenemez. Muazzam gergin bir atmosferde, bir şenlik içerisinde yapılması gereken demokratik bir mücadeleyi sürdürmeye çalışıyoruz. Kendimizi sıkarak, sinir sistemimizi zorlayarak, ya sabır diyerek. Böyle bir toplumdan çıkacak enerjinin iyi olabilmesi için bu sorunları çözecek iradeyi de harekete geçirecek umudun, enerjinin olması lazım. Onun için her zaman diri olalım” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’nin toplum inindeki itibarı düzenli bir şekilde artış gösteriyor”

Başkan Seçer, Dört yıllık görev süresi boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplum inindeki itibar, kalite ve beğenisinin düzenli bir şekilde artış gösterdiğine dikkat çekerek; “Anket sonuçlarını incelemeye gerek yok, sokağa çıkarsınız benimle beraber, yanımıza kimseyi de almadan sokakta yürüyebiliriz. Bu,bir belediye başkanının sokakta yalnız yürüyebiliyor, o belediyenin şeffaf ve hesap verebilir olduğunu, kimseden korkmadığını çünkü korkacak hiçbir nedeni olmadığı anlamına gelir” dedi.

“Bu övünç hepimizin ortak övüncüdür”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iyi bir belediye olduğunun altını çizerek; “Belediyemiz Türkiye'deki emsal büyükşehir belediyeleri içerisinde her gün kendine bir şey katabilen ve işini en iyi şekilde yapma gayreti içinde olan belediyelerin başında gelmektedir. Öne çıkan bir konu var. Bunu zaman zaman partim Cumhuriyet Halk Partisi sözcüleri dile getirdiği zaman çok mutlu oluyorum. Bir tanesi ‘Belediyemizin hizmet yaparken vatandaşları arasında ayrım yapıp yapmadığı’ sorusuna Türkiye'de diğer belediyeler içerisinde ‘Hayır, Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanları hizmeti getirirken bize ayrım yapmıyor’ oranının en yüksek çıktığı belediye Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir. Bunu övünerek söylüyorum. İkinci bir konu; ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi yaptığı işleri, hizmetleri, bina, yol, her neyse, sinekle mücadelede sizce kaliteli mi yapıyor?’ sorusuna yine belediyeler içerisinde ‘Evet Mersin Büyükşehir Belediyesi yaptığı işleri kaliteli yapar’ cevabının en yüksek çıktığı belediye Mersin’dir. Bu da bizim için bir övünç kaynağıdır ve bu övünç hepimizin ortak övüncüdür. Bu sonuç hepimizin ortak sonucudur. Hepimizin ortak gayesiyle ortaya çıkan bir sonuçtur. Biz 11 bin kişilik Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sular İradesi tüm işte şirketlerimizde çalışanların ortak manevi yaklaşımı işimizi en güzel şekilde yaparak, Mersinli hemşerilerimize en güzel hizmeti yapmaktır” dedi.

“Benim gayem hizmet etmek”

Başkan Seçer, kendisinin hizmet anlayışını anlayarak vatandaşlarına hizmet veren çalışanlarının kendisi için kıymetli olduğunu sözlerine ekleyerek; “Kurumunuzda huzurunuzu bozacak olanlara, bozmak isteyenlere kulağınızı tıkayıp işinize ekmeğinize bakın. Her zaman şunu söyledim; benim gayem hizmet etmek. 10 ay sonra seçimlerde halkın karşısına çıktığım zaman başım dik alnım açık olabilmek. Benim 5 yıl nihai hedefim bu olarak Mersin’e hizmet ettim. Benim çalışma arkadaşım da başkanının bu düşüncesini görüp, bilip başkanına yardımcı oluyorsa, vatandaşa hizmet götürüyorsa, o çalışma arkadaşım benim için muteberdir, değerlidir, kıymetlidir. Çünkü halkıma hizmet ediyordur” şeklinde konuştu.