MESKİ, İçme Suyu Hatlarını Yenilemeye Devam Ediyor

MESKİ, İçme Suyu Hatlarını Yenilemeye Devam Ediyor cukurovagazetesi.com

MESKİ, tüm ilçelerde başlattığı altyapı çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Erdemli ilçesi Kocahasanlı ve Üçtepe Mahalleleri’nde ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu şebeke hatları, daha modern hatlarla değiştiriliyor.


Haber-Sami Şahin

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Kocahasanlı ve Üçtepe Mahalleleri içme suyu hattı çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışma sayesinde kullanım ömrünü tamamlayan şebeke hatları, polietilen borularla yenileniyor, vatandaşlar kesintisiz ve kaliteli içme suyuna sahip oluyor.

Şen, “Yaklaşık 17 kilometrelik içme suyu hattı yapıyoruz”

Üçtepe ve Kocahasanlı’nın, Erdemli’nin en büyük mahallelerinden ikisi olduğunu ve genel itibarıyla 1990’lı yıllarda yapılmış içme suyu hatlarının sürekli arıza yaratmasından kaynaklı çok fazla su kaybı yaşandığını söyleyen çalışmalar hakkında bilgi veren MESKİ Erdemli Şube Müdürü Necati Şen; “Bu anlamda eski borular olduğu için, tamiratları ve tamirat süresi uzun oluyordu. Tamirat yapıldıktan sonra çok kısa sürede tekrardan arıza açma ihtimalleri çok yüksek, ki öyle de oluyor. Arıza kayıtlarımız çok fazla, bu nedenle de içme suyu yenileme çalışması yapmaktayız. Üçtepe Mahallesi’ne,su şebekesi yeterli olmadığı için yıllardır dönüşümlü su veriliyor. Hem su şebekesinin kesitini artırıyoruz, hem de su kaybını azalttığımız için otomatik olarak su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu bağlamda burada yaklaşık 17 kilometrelik içme suyu hattı yapıyoruz. Kocahasanlı ve Üçtepe Mahalleleri arasındaki şebeke hatlarının değişim çalışmasınıda kısa sürede tamamlandıktan sonra, burada uzun yıllar içme suyu problemi yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

Muhtar Yazgan, “Altyapı çalışması bittiği zaman da yolumuz yapılacak ve insanca yaşayacağız”

Üçtepe Mahallesi Muhtarı Mahmut Yazgan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden çok memnun olduklarını belirterek; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer seçileli, Üçtepe’ye hizmet almaya başladık. 2-3 sene önce sulama suyu hattımıza,3 kilometre 10’luk boru verdi. Ana asfalttan itibaren 3 kilometre sıcak asfalt yaptı. Şu anda da MESKİ içme suyumuzu yeniliyor. Mahalle halkının hayatında, içme suyunda her zaman kesinti oluyordu. Şimdi kesintisiz su içecekler. Altyapı çalışması bittiği zaman da yolumuz yapılacak ve insanca yaşayacağız. Burası7 mahallenin yaylaya geçiş yolu, güzel bir hizmet oluyor” dedi.