Kariyer Merkezi’nden bir çalıştay daha

Kariyer Merkezi’nden bir çalıştay daha cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından 4 Mayıs 2023’te Mersin HiltonSA’da bölgenin en geniş kapsamlı “İnsan Kaynakları Çalıştayı” düzenlenecek.


Haber-Sami Şahin

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi öncülüğünde “İnsan Kaynakları Çalıştayı” düzenlenecek. 4 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek çalıştay Mersin HiltonSA’da gerçekleştirilecek. Çalıştayda ana konular ise istihdam, işsizlik, girişimcilik, iş arayanlara ve öğrencilere yönelik yapılacak faaliyetler ve işverenler olacak. 4 ana konu için 4 moderatör ve 20 masa lideri yer alacak.

“Yön verecek çalışmalara da imza attığını görüyoruz “

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, 2019 yılında kurulan Kariyer Merkezi’nin ilk çalıştayının da aynı yıl yapıldığını, Kariyer Merkezi olarak iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik profesyonel rehberlik hizmeti sunmayı sürdürdüklerini dile getirerek, “Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda artık Kariyer Merkezimiz sadece kendi özelindeki hizmetlerini planlamanın yanı sıra Mersin'in insan kaynakları politikasına yön verecek çalışmalara da imza attığını görüyoruz. Çalıştayımızı 4 Mayıs tarihinde Mersin HiltonSA’da gerçekleştireceğiz. Kapalı oturum şeklinde devam edecek. 200 kişinin katılımı öngörüldü. Bunun içerisinde kamusal kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektörün profesyonel yöneticileri olmak üzere katılımcılarımızla ilgili çalışmalarımızı yaptık” dedi.

Özada, Kariyer Merkezi’ne 32 binin üzerinde vatandaşın kayıtlı olduğunu, 21 bin 500 kişiye rehberlik hizmeti sunduklarını, verdikleri rehberlik hizmetleri sonucunda 4 binden fazla kişinin de istihdama katıldığını sözlerine ekledi.