Seçer, “Belediyemiz zaten memur alımlarında mülakat sınavı uygulamıyor”

Seçer, “Belediyemiz zaten memur alımlarında mülakat sınavı uygulamıyor” cukurovagazetesi.com

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekilliği Seçimleri’ne doğru gidilirken siyaset gündemi iyice ısınmaya başladı. Önceki gün Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, AK Parti’nin seçim beyannamesini açıkladı.


Haber- Fırat Tatlı

Programda seçim beyannamesinde birçok madde açıklanırken bunların içerisinde en çok dikkat çekeni ise kamu alımlarında mülakat sınavının kaldırılacağı oldu. Özellikle son yıllarda her kamu alımında, adam kayırma ve referans adı altında yapılan torpil iddialarından vatandaşlar büyük oranda şikayetçiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuda mülakatların kaldırılacağı vaadinde bulunurken açıklamasında şu ifadeler yer verdi, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” dedi.

Seçer, “Seçimi beklemeye gerek yok”

Erdoğan’ın açıklamasından sonra muhalefet kanadından yoğun eleştiri aldı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, “Hükümet “Seçim sonrası mülakatı kaldıracağız” vaadinde bulundu. Seçimi beklemeye gerek yok. Belediyemiz zaten memur alımlarında mülakat sınavı uygulamıyor. 3407 kişinin müracaat ettiği 100 itfaiye memuru alımımızda; KPSS puanı, yazılı sınav ve fiziki yeterlilik sonucu en yüksek puanı alan adaylar itfaiye memuru olmaya hak kazanacak” dedi.