YENİ MİY, PUAN KAYIPLARINA DEVAM EDİYOR

YENİ MİY, PUAN KAYIPLARINA DEVAM EDİYOR cukurovagazetesi.com

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden ve lider olan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), cumartesi günü 1922 Konyaspor’a konuk oldu. Yeni MİY, karşılaşmayı 1-1’lik eşitlik ile tamamlarken, kırmızı-lacivertlilerin son haftalarda peş peşe yaşadığı puan kayıpları şampiyonluk yolunda endişeye sebep oldu.


Haber-MEHMET ÇETİN

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden ve zirve koltuğunun sahibi olan Yeni MİY, bu hafta deplasmanda 1922 Konyaspor’a konuk oldu. Karşılaşma öncesinde ev sahibi ekip küme düşme potasının hemen üzerinde tehlikeli bir noktada yer alırken, lider Yeni MİY ise zirve koltuğunda, puan farkını korumanın hesaplarını yaptı.

Kırmızı-lacivertliler yine 1 puana razı oldu

Cumartesi günü saat 15.00’te Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın orta hakemliğini Levent Balcı, yardımcılıklarını ise Mustafa Burak Dilitatlı ve Ali Cem Zorbay yaptı. İlk düdük ile başlayan karşılaşmada kırmızı-lacivertliler 30.dakikada Umut Aydın’la bulduğu golle maçta 1-0 öne geçen taraf oldu. İlk yarının sonuna kadar başka gol olmayınca Mersin ekibi soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle giden taraf oldu. Devre arasından sonra ikinci yarıda ev sahibi ekip karşılaşmaya eşitliği getirecek golü aradı. 63.dakikada Seyit Mehmet Söğüt’ün ayağından gelen golle maça denge geldi (1-1). Kalan sürede başka gol olmadı ve taraflar 1’er puana razı oldu.

Zirvede puan farkı 5'e düştü

Yeni MİY bu haftayı da 1 puan ile kapatırken son haftalardaki kötü gidişatını devam ettirdi. 1922 Konyaspor karşısında alınan 1-1’lik eşitlik ile kırmızı-lacivertliler son 6 haftayı 1 galibiyet ve 5 beraberlik ile tamamlamış oldu. Yeni MİY, zirvede puanı 54’e çıkarak liderlik koltuğundaki yerini korumaya devam ederken, bu hafta Ağrı 1970 Spor karşında kazanan Karaköprü Belediyesi puanı 49’a çıkardı ve zirveye bir adım daha yaklaştı.

3.Lig’de son 7 hafta

TFF 3.Lig 1.Grup’ta son 7 karşılaşmaya gidilirken kırmızı-lacivertlilerin peş peşe yaşadığı puan kayıpları da endişe veriyor. Mersin ekibi şampiyonluk yolunda son viraja girilirken önümüzdeki hafta küme düşme potasında bulunan Şile Yıldız'ı konuk edecek. Küme düşme potasında 26 puanla 16.sırada bulunan Şile Yıldız, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacakken, Mersin ekibi de yaşanan puan kayıplarını telafi etmek isteyecek.