CARETTALAR, YILYAK SAMSUNSPOR KARŞINDA YIKILDI

CARETTALAR, YILYAK SAMSUNSPOR KARŞINDA YIKILDI cukurovagazetesi.com

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı (MSK), ligin 24.hafta karşılaşması kapsamında Yılyak Samsunspor’a konuk oldu. Carettalar sahadan 84-63’lük skorla mağlup ayrılarak ligde üst üste ikinci yenilgisini aldı.


Haber-MEHMET ÇETİN

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de şampiyonluk mücadele veren MSK, ligde24.hafta karşılaşması kapsamında ligin güçlü ekiplerinden Yılyak Samsunspor’a cuma günü konuk oldu.

MSK, geçen haftada kaybetmişti

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren carettalar, geçen hafta kendi evinde ağırladığı Final Spor’a, karşılaşmayı son çeyrekte vermiş ve maçtan 82-72’lik skorla mağlup ayrılmıştı. MSK, sahasında aldığı bu mağlubiyetle şampiyonluk yolunda ciddi yara almıştı.

MSK, telafi aradı

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de son haftaya girilirken MSK, konuk olduğu Yılyak Samsunspor karşısında geçen hafta alınan mağlubiyetin telafisini aradı. Zorlu karşılaşma, Samsun’da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda saat 20.00’de oynandı.

Carettalar, ikinci yarıda yıkıldı

Karşılaşmanın birinci periyodunda başa baş giden çeyrekte ev sahibi ekip 19-17’lik üstünlük sağladı. Zorlu deplasmanda carettalar ikinci çeyreği 21-20 alarak soyunma odasına 1 sayı farkla geride gitti (39-38).  Devre arasından sonra carettalar, Yılyak Samsunspor karşında üçüncü periyotta adeta eridi. Üçüncü çeyrekte, parkede MSK’ya üstünlük kuran ev sahibi, periyodu 23-10 alarak maçta skoru 62-48’e kadar taşıdı. Son çeyreğe 14 sayı farkla, geride giren MSK, bu çeyrekte rakibinin sayılarına cevap veremedi. Yılyak Samsunspor dördüncü periyodu da 22-15’lik skorla alarak karşılamadan 84-63’luk skorla galip ayrılan taraf oldu. Yılyak Samsunspor da Göktüğ Baş, 20 sayı 9 ribaunt ve 3 asistle karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Marquis Wright’in 19 sayı, 4 ribaunt ve 9 asistlik performansı galibiyette önemli rol oynadı. MSK’da ise Kerem Özer ve Berkay genç 14’er sayı ile takımlarının en skorer oyuncuları oldu.

MSK’dan iki haftalık kayıp

MSK, kritik haftada puan kaybederek, şampiyonluk yolunda işini zora soktu. Geçen haftada kendi sahasında Final Spor’a mağlup olan carettalar bu haftada Yılyak Samsunspor’a kaybederek peş peşe ikinci mağlubiyetini aldı. Son iki hafta alınan mağlubiyetlerle şampiyonluk hayallerini zora sokan MSK, ligde 24 hafta sonunda 19 galibiyet ve 5 mağlubiyetle 43 puanla 3.sirada yer alıyor.

Soğuksu, “kötü performanstan dolayı taraftarlarımızdan özür diliyorum”

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de geçen hafta Final Spor’a bu haftada ise Yılyak Samsunspor’a kaybederk şampiyonluk iddiasını zora sokan MSK’da moreller bozuk. Yılyak Samsunspor karşılaşmasından sonra MSK Başantrenörü Semih Soğuksu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Öncelikle Tobin ve Oğulcan'ın sakatlıkları bizi çok etkiledi ama bu son iki maçta aldığımız mağlubiyetleri buna bağlamıyorum. Mücadele etmek sadece koşmak değil maalesef 2. yarı hem hücumda hem savunmada konsantrasyon olarak, algı ve farkındalık olarak, doğru yapılması gereken işler olarak hiç yoktuk. Buralara birbirine inanan, birbiri için savaşan, hedefi olan, kazanmaktan başka hiçbir şeyi düşünmeyen ve doğru basketbol oynayan birtakım olarak geldik. Fakat maalesef Finalspor 2. yarı ve bugün 2. yarı bambaşka bir takım vardı. Başta başantrenör ben olmak üzere takım adına bugün özellikle 2. yarıda koyduğumuz kötü performanstan dolayı taraftarlarımızdan özür diliyorum. Sakatlarımızı iyileştirip daha fazla çalışıp, daha fazla konsantre olarak yeniden ayağa kalkarak normal sezon ya da Play-Off’ta takımı Süper Lig’e taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadelerine yer verdi.