MSK SON ÇEYREKTE TUTUNAMADI

MSK SON ÇEYREKTE TUTUNAMADI cukurovagazetesi.com

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı (MSK), kendi sahasında ağırladığı Final Spor karşısında mağlup olarak şampiyonluk yolunda yara aldı. MSK, zorlu karşılaşmada son çeyreğe 5 sayı farkla önde girse de Final Spor’a 82-74 kaybetti.


Haber- Fırat Tatlı

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de şampiyonluk için mücadele eden MSK, bu hafta ligin 23.hafta karşılaşması kapsamında sahasında ligin güçlü ekiplerinden Final Spor’u konuk etti. Karşılaşma Edip Burhan Spor Salonu’nda cumartesi günü saat 17.30’da oynandı.

MSK, karşılaşmaya rahat başladı

Karşılaşmaya Tobin Carberry, Aaron Jones, Kerem Aydan Özel, Koray Uzunhasan ve Alp Karahan ilk beşi ile çıkan carettaler ilk periyotta rakibine karşı 19-17’lik üstünlük sağladı. MSK maçın ikinci çeyreğinde de, Final Spor’a karşı üstün oynadı ve çeyreği 19-17 alarak soyunma odasına 38-34’lük skorla avantajlı giden taraf oldu. Devre arasından sonra maçın üçüncü çeyreğinde de 22-21’lik skor üstünlüğü sağlayan MSK, skoru 60-55’e kadar taşıdı.

MSK, son çeyrekte rakibine engel olamadı

Karşılaşmanın son çeyreğinde ise rüzgar tam tersine döndü. Dördüncü periyoda MSK, 5 sayı farkla önde girse de bu avantalını koruyamadı. Final Spor, dördüncü periyotta, carrettalara karşı üstün bir oyun sergiledi. Dördüncü periyodun ilk dakikalarında, MSK karşısında önce farkı eriten Final Spor, daha sonra maçın bitimine 5 dakika 40 saniye kala bulduğu 3 sayılık atış ile maçta 68-67 öne geçti. Bu dakikadan sonra oyun tüm kontrolünü eline alan Final Spor, carettalara şans tanımadı. Son çeyrekte bulduğu peşe peşe sayılarla MSK’ya karşı farkı açan Final Spor karşılaşmayı 82-74 almayı başardı.

Jones’in 21 sayılık performansı mağlubiyete engel olamadı

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu MSK’dan Aaron Jones olurken, süre aldığı 28 dakikada; 21 sayı, 9 ribaunt ve 2 asistlik performans sergiledi. Jones’in bu performansı mağlubiyete engel olamadı. Konuk ekip Final Spor’da ise LaceDarius Dunn’un 16, Ömer Sancaklı’nın 15, Şafak Edge’in ise 14 sayılık performansı galibiyette önemli rol oynadı.

Zorlu deplasman

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’in 23.haftasını kayıpla geçen carettalar ise ligde 19 galibiyet ve 4 mağlubiyetle oynuyor. Bu maçlarda MSK, topladığı 42 puanla 2.sırada yer alırken, zirve koltuğunun sahibi 43 puanla Çağdaş Bodrum Spor. MSK, ligin bir sonraki haftasında şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Yılyak Samsunspor’a konuk olacak.

 

Soğuksu, karşılaşmayı değerlendirdi

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Ligi 23.hafta karşılaşmasında Final Spor’a sahasında 82-74 mağlup olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Başantrenörü Semih Soğuksu ise karşılaşmayı değerlendirdi. Soğuksu, ilk olarak kazanan takım Final Spor’u teprik ettikten sonra şöyle devam etti, “Gerçekten bugün hak ettiler kazanmayı. Biz ise özellikle son periyotta yaptığımız basit savunma hatalarıyla 27 sayı yiyerek elimizdeki maçı Final Spor’a armağan ettik. Kendi evimizde beklemediğimiz ve düşünmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Kazanan Final Spor oldu. Hak eden takım oldu. Bizde çalışmaya devam edeceğiz. Haftaya zor bir deplasmanımız var Samsunspor. Ligin sonuna kadar şampiyonluk mücadelemize devam edeceğiz. Buradan tekrardan ayağa kalkıp, mücadeleye devam etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.