YENİ MİY PUAN KAYBEDİYOR, ZİRVEDE FARK ERİYOR

YENİ MİY PUAN KAYBEDİYOR, ZİRVEDE FARK ERİYOR cukurovagazetesi.com

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden ve puan farkıyla lider olan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), bu hafta ligde yine puan kaybetti. Kırmızı-lacivertli ekip, cumartesi günü sahasında konuk ettiği Belediye Derincespor karşısında karşılaşmayı 1-1’lik beraberlikle tamamlarken son haftalarda peş peşe kaybettiği puanlar nedeni ile zirve koltuğunda rakipleri ile arasındaki puan farkı da erimeye devam ediyor.


Haber-FIRAT TATLI

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden ve zirve koltuğunun sahibi olan Yeni MİY, bu hafta sahasında Belediye Derincespor’u konuk etti. Kırmızı-lacivertliler, ligde zirve koltuğunun sahibi durumunda olsa da son haftalarda aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Lig yarışında son doğru gidilirken, Yeni MİY bu hafta Belediye Derincespor karşısında mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktı.

Yeni MİY, yine puan kaybetti

Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren karşılaşma, cumartesi günü saat 15.00’te başladı. Maçın orta hakemliğini Levent Buğra Vartemel yaparken yardımcılıklarını ise Sedef Aktan ve Uğur Aydoğdu gerçekleştirdi. İlk düdükle birlikte kırmızı-lacivertliler henüz 5.dakikada, Hollandalı oyuncusu Chris David ile golü buldu maçta öne geçen taraf oldu (1-0). Karşılaşmada ilk yarıda başka gol olmadı ve Yeni MİY, soyunma odasına 1-0 üstünlük ile giden taraf oldu. Devre arasından sonra karşılaşmanın ikinci yarısında Belediye Derincespor, 79.dakika da Ahmet Keleş’in ayağından bulduğu golle maça eşitliği getirdi (1-1). Kalan sürede başka gol olmadı ve 90 dakika 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Taraflar 1’er puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşma sonrasında iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanırken güvenlik güçlerinin araya girmesi ile taraflar sakinleşti.

Lig yarışında son 8 hafta

Yeni MİY, bu karşılaşma ile puanı 53’e çıkardı. Kırmız-lacivertliler, zirve koltuğundaki yerini korusa da son haftalarda aldığı sonuçlarla rakipleri ile arasındaki puan farkı erimeye başladı. Özellikle ligin ikinci devresinden itibaren kötü bir form grafiği yakalayan Mersin temsilcisi çıktığı 9 maçta; 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldı. Bu süreçte Yeni MİY’in zirve koltuğundaki yerini koruması ise rakiplerinin de bu süreçte puanlar kaybetmesinden kaynaklı oldu. Mersin ekibi, sezon bitimine 8 hafta kalırken, son haftalarda yaşanan puan kayıplarına rağmen kalan 8 haftada telafi etmek ve sezon sonunda şampiyon olarak bir üst lig olan, 2.Lig’e çıkmanın hesaplarını yapıyor.  Kırmızı-lacivertliler, ligde önümüzdeki hafta 27.hafta karşılaşmaları kapsımın da, 1922 Konyaspor’a konuk olacak.