ANTMEN, “KİMSE OY ÇALMAYA CESARET EDEMEYECEK”

ANTMEN, “KİMSE OY ÇALMAYA CESARET EDEMEYECEK” cukurovagazetesi.com

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Artı TV’de ‘Eylül Han Tezel ile Artı Hafta Sonu’ programına canlı yayın bağlantısı ile konuk oldu. Antmen, programda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler ve sandık güvenliği ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin hazır olduğunu ifade ederek, “Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor, vatandaşlarımızın her bir oyu çok çok değerli. Yanlış yapmaya kalkan kim olursa 15 Mayıs sabahından sonra bağımsız yargı önünde hesap vermeye hazır olsun” dedi.


Haber- Fırat Tatlı

Türkiye 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan 13.Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Seçimlerine doğru gidilirken, seçim güvenliği yeniden tartışılmaya başlandı. Semime girecek 36 siyasi partide seçim hazırlıkları hız kazanırken bir yandan da parti teşkilatları yapılacak olan seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Artı TV’de ‘Eylül Han Tezel ile Artı Hafta Sonu’ programına cumartesi günü canlı yayında bağlantısı ile konuk oldu ve seçim gündemini değerlendirdi.

Antmen, “Çok önemli bir seçim sürecindeyiz”

Programda, sunucu Eylül Han Tezel’in, “Önümüzde bir seçim süreci var. Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen açıklamalar var, parmak boyası yok. Bu nasıl etkileyecek sistemi? Sandıklarda neler olacak? Deprem bölgesindeki vatandaşlara neler söyleyeceksiniz? Nasıl oy kullanılmalı? Ne yapılmalı?” soruları üzerine Antmen, “Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor, ama arka arkaya çok büyük felaketler yaşıyoruz. 6 Şubat’tan sonra, hem Kahramanmaraş’ta ardından Hatay’da deprem felaketine uğradık. Belki deprem insanları öldürmüyor ama siyasi iktidarın vurdun duymazlığı ve binaları pek çok canımıza mal oldu. Şimdi çok önemli bir seçim sürecindeyiz, çünkü gördük ki; liyakatin olmadığı iyi yönetilmediği bir ortamda biz felaketlerin üzerine daha büyük acılar katabiliyoruz, vatandaşlarımızı kurtaramıyoruz” ifadelerini kullandı.

Antmen, “Her bir oy çok değerli”

 Antmen, deprem bölgesinde ilk 3 gün müdahale edilemediğini ve bölgede şu anda bile çoğu yardım eksik oluğunu ifade ederek şöyle devam etti, “Yani vatandaşımızın canını kurtaramıyoruz, malını kurtaramıyoruz; canını kurtaranların da şu an da iyi bir şekilde yaşamasını sağlayamıyoruz. O yüzden bu seçim çok önemli. 14 Mayıs’tan sonra yapılacaklar belli. İnşallah 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve Millet İttifakı, Türkiye’de siyaseten, hukuken ve adil bir yaklaşım ile huzuru, barışı, kardeşliği, liyakati getirecek.  14 Mayıs’ta sandıklarda ve sandıklardan sonra yapacağımız çok önemli işler var. Son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Hiçbir vatandaşımız korkmasın, hangi partiye oy verirse; vatandaşlarımızın her bir oyu çok çok değerli. Demokratik haklarını koruyacaklar, kullanacaklar” açıklamasını yaptı.

Antmen, “Yeter ki oylarını kullansınlar”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin vatandaşların siyasi görüşünün ne olduğuna bakmaksızın sandığa attığı her oyun takipçi olacağını belirterek, “Bunun için de 1-2 yıldır Hukuk ve Seçim İşlerimiz çalışıyor. Seçim Güvenliğimiz çalışıyor. Parti eğitmenlerimiz, okulumuz çalışıyor. Vatandaşlarımız, ‘yine çalacaklar’, ‘yine mi mühürsüz oylar olacak’, ‘yine mi Türkiye’nin bu kaderi değişmeyecek, vuracaklar, kıracaklar, oy çalacaklar ve tekrar başımıza geçecek’ diye düşünmesinler. Yeter ki oylarını kullansınlar. Şunu çok önemle istiyoruz, Türkiye geneli söyleyeyim, sandıklarda oy kullanılmaya başlamadan 1 saat önce sandık kurulları hazır olacak. Tüm parti müşahitleri ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi müşahitleri 1-2 saat önce orda bulunacak. Vatandaşlarımız buna güvensin ve oy sandıkları açıldıktan sonra hem sandık görevlileri hem parti görevlileri hem müşahitler orada olacağı gibi; isteyen her vatandaşımız tabi ki sessizce izleyebilir. Oyların sayımını, dökümünü, tutanağa geçirilmesini; polis ben kapıyı kapattım içerde sayım var dediği anda bu seçimlerin güvenliği tehlikeye düşürmektedir. O kişi, o polis görevi kötüye kullanmaktadır. Daha kötüsü Anayasa’yı, tahit ve tedbir suçuna kadar gider bu iş” dedi.

Antmen, “Tek bir oyu bile çalmaya kalkmasın”

Her vatandaşın namusu gibi, her attığı oyun peşinde olması gerektiğini belirten Antmen, “Sandıklar kapandıktan sonra ıslak imzalı o tutanakların her birini üç ayrı kanaldan Cumhuriyet Halk Partisi sistemlerine yükleyeceğiz. Bunu anlık olarak YSK sistemlerinde de kontrol edeceğiz. Hiç kimse Türkiye’de tek bir oy çalmaya kalkmasın, burunlarından fitil fitil getirecek her türlü önlemi alıyoruz. 3 ayrı merkezde toplanacak bu veriler, 3 ayrı merkeze gönderilecek, 3 ayrı merkez birbirini kontrol edecek ve erişilemeyecek şekilde ayrı ayrı güvenlik önlemleri ile bu veriler korunacak. Çünkü her türlü saldırıyı yapmalarını bekliyoruz. Tırnak içinde söylüyorum, her türlü alçaklığı yapabilecek zihniyette insanların olduğunu da biliyoruz. Ama önemli olan bizim gözümüzü dört açıp sandığa giden her oyu korumak kollamak sandıktan çıkan sonucunda, YSK tarafından aynı şekilde ilan edilmesini sağlamak” açıklamasını yaptı.

Antmen, “YSK oyları gerçek şekilde açıklayana kadar görevimizin başındayız”

Oy kullanma işlemlerinin bitmesinden sonra da bir konuya dikkat çeken Antmen, “Sandıklar açılacak, ıslak imza tutanakları alınıp adliye gidilecek, oylar sayıldıktan sonra ne biz ne vatandaşlarımız ne okullardan ne adliyelerin çevresinden ayrılmıyoruz. YSK vatandaşın verdiği oyu gerçek bir şekilde açıklayana kadar biz görevlerimizin başında olacağız. Yani biz vatandaşımızdan şunu istiyoruz. Hayatındaki bir 24 saat; sabah 7’de, 8’de başladı bu seçim; ertesi sabah 7’ye, 8’e kadar sandığın başında, adliyenin başında, oyunun başında olsun. Oy namustur, yani namusunun başında olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 Antmen, “Yanlış yapan 15 Mayıs sabahı hesap vermeye hazır olsun”

Bu seçimde vatandaşların korkutulmaya çalışıldığını belirten Antmen, şöyle devam etti, “‘Aman sandığa gitme, nasıl olsa değişmeyecek’ hayır değişecek. Bakın İstanbul’da iki kere değişti. Yerel seçimlerde İstanbul’da 30 bin civarında oy farkı ile sonuç ilan edildi. İtiraz ettiler, aynı zarftaki 5 oydan birini iptal ettiler. Sonraki sayımda fark 15 bine indi. Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı; iptal ettiler ne oldu vatandaşımız bu sefer 800 bin oy farkla tokat gibi bir cevap verdi. Çok açık olarak bir hukukçu olarak söylüyorum; eğer bu seçim oyları çalmaya kalkarlarsa, eğer manipüle etmeye kalkarlarsa belirli ajanslar, havuz medyası; devlet demiyorum, AKP’nin devamı yönünde yanlış yapmaya kalkan kim olursa 15 Mayıs sabahından sonra bağımsız yargı önünde hesap vermeye hazır olsun. Ben bu seçimde hiç kimsenin oy çalmaya cesaret edemeyeceğini söylüyorum. Çünkü bedeli çok ağır olacak” diyerek tamamladı.