BAŞARIR, “EN KÜÇÜK BİR KORKUM YOK”

BAŞARIR, “EN KÜÇÜK BİR KORKUM YOK” cukurovagazetesi.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararı verdi. Komisyonun kararı önümüzdeki haftalarda meclise gelerek oylanması bekleniyor.


Haber- Fırat Tatlı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hakkında TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu dün dokunulmazlıkların kaldırılması gündemi ile toplandı. Komisyon iki milletvekili hakkında dokunulmazlık kaldırılmasına karar verildi. Toplantıya  CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekilleri katılmadı. Komisyon kararın önümüzdeki haftalarda meclise gelerek görüşülmesi bekleniyor.

“SIRITARAK AÇIKLIYORLAR”

Hakkında yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde fezleke hazırlanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TELE 1 TV’de gazeteci Nazım Koçak’ın programına telefon bağlantısı ile konuk oldu.  Dokunulmazlığın kaldırılması yönünde kararın komisyon tarafından karar verilmesini zaten beklediklerini belirten Başarır, “Üzüldüğümüz konu şu; böyle bir dönemde, böyle bir karar veriyorlar ve başta Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz olmak üzere sırıtarak çıkarak bunu açıklıyorlar. Herhalde onları bu mutlu ediyor; böyle bir zamanda ama hiç umurumda değil oy birliği bu kararı vermişler; onlar çok yakın bir zamanda oy çokluğu ile bu ülkeden zaten gidecekler. Ben bugün Malatya’ya geçiyorum, grup başkanvekilim Özgür Özel ile birlikte depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğim” dedi.

“SON GÜLEN İYİ GÜLECEK”

‘Onlar istediklerini yapsınlar’ diyen, Başarır güzel günlerin yakın olduğunu belirterek, “Kaldırsınlar, önümüzdeki haftada meclisten kaldırsınlar ve tutuklasınlar. Ne olur; ben sıkıntı çekerim, ama benim ülkem 21 yıllık bu esaretten kurutulacak o günleri ben özlem ile bekliyorum. Bir kez daha söylüyorum o komisyon üyeleri sırıtarak bu açıklamayı yapsınlar, ama son gülen iyi gülecek çünkü 85 milyon gülecek yakında” ifadeleri kullandı.

“ BİZİM ALNIMIZ AÇIK”

Tarihin en büyük acılarının yaşandığını belirten Başarır,“Gazeteciler gözaltına alınıyor, bilim adamları göz altına alınıyor, seyirciye yasak geliyor, milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıyor. Şimdi böyle bir dönemde böyle bir hesabı yapan iktidar ne düşünebilir. Benim huzurum sonsuz. Ben bu ülkenin bir tek kuruşuna el uzatmadığım gibi onlara el uzatan çeteler ile hırsızlar ile uğraştım. Ben sadece işimi yaptım görevimi yaptım bizim alnımız açık. Biz tüyü bitmemiş yetim hakkını asla ve asla yemedik onu savunduk” şeklinde konuştu.

“KLASÖR KLASÖR YOLSUZLUKLARI ORADA KONUŞUP ORADA ANLATIRIM”

Vatandaşların ve toplumun her şeyi gördüğünü ifade eden Başarır, “Burada hiç problem yok, en küçük bir endişem yok, en küçük bir çekincem yok, en küçük bir korkum yok hatta mecliste de kaldırsınlar orada konuşacağım, belki de tarihin en uzun savunmasını yapacağım. Neyi anlatacağım; 21 yıldır ayakkabı kutularından, Zehre Taşkesenlioğlu’na kadar kimlerin yargılanması gerektiğini orada anlatacağım. Getirsinler bu hafta meclise, klasör klasör yolsuzlukları orada konuşup orada anlatırım hiç sıkıntı yok” diyerek tamamladı.

BAŞARIR HAKKINDA NEDEN FEZLE HAZIRLANDI?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamaya müdahalesi nedeniyle "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" nedeniyle fezleke düzenlenmişti.