Yılmaz; “Çok şükür ki milletimiz kahramanlar çıkarmaya devam ediyor”

Yılmaz; “Çok şükür ki milletimiz kahramanlar çıkarmaya devam ediyor” cukurovagazetesi.com

Anadolu’da yazılan kurtuluş destanında imzası bulunan ve Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün Düşman İşgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Arslanköy, milli mücadele döneminde adına yakışır bir kahramanlık örneği göstermiştir. 103 yıl önce Arslanköy’de yaşanan ve hissedilen milli mücadele ruhuyla bugün de milletimiz, ülkemizi derinden sarsan depremin ardından omuz omuza yaraları sarmak için mücadele etmektedir. Çok şükür ki milletimiz, kahramanlar çıkarmaya devam ediyor” dedi. Arslanköy Mahallesi Cumhuriyet alanında düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve kuvayi milliye kahramanları dualarla yad edildi. Tören alanında Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara lokma ikramı yapılırken, milli mücadelenin simgesi kalpak da hediye edildi. Programın açılış konuşmasını Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz yaparak Arslanköy'de verilen kahramanlık destanını anlattı.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen muhtar Cengiz; “Bugün al bayrağımızın altında Arslanköyümüzün kurtuluşunu kutlayabiliyorsak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz, kadını ve erkeğiyle kahramanlık destanı yazan köylümüz sayesindedir.  Saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

 

Kaymakam Çenet; “Burada büyük bir milli şuur ve kenetlenme var”

 

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de Arslanköy’ün, Akdeniz coğrafyasında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyerek; “Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için can veren şehitlerimizi, Kuvayi Milliye kahramanlarını rahmetle anıyorum. Burada büyük bir milli şuur, kenetlenme ve vatanına sahip çıkmak var. Bu irade yüzyıllarca devam ediyor. Akdeniz bölgesini saran deprem nedeniyle on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Bir taraftan milli şuuru yaşatırken, bir taraftan da acımızı böylesi bir günde paylaşmanın bizlerin millet olma bilincini daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın bu bilinçle yaşamasını, milli birlik, milli kimlik ve milli benlik kazanmalarını temin ederek geleceğimizi daha emin adımlarla tesis edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Kaymakam İbrahim Çenet, askeri erkan ve kent protokolüyle birlikte Arslanköylü vatandaşlarla köy kahvesinde bir araya geldi. Yılmaz, Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz’e, Türk dili, kültürü ve tarihinin en değerli anıtlarından olan Orhun Yazıtları'nın minyatür örneğini vererek, teşekkür etti. (Haber Merkezi)