“2022-2023 NİLAY AYDOĞAN SEZONU”

“2022-2023 NİLAY AYDOĞAN SEZONU” cukurovagazetesi.com

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu (TBF) tarafından alınan karara göre, depremde hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan’ın anısına ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde sezonun geri kalanın haftalarında, ‘2022-2023 Nilay Aydoğan Sezonu’ olarak değişmesine karar verildi.


Haber- FIRAT TATLI

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden sonucunda on binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Toplamda 10 ili yerle bir eden depremde milli basketbolcu Nilay Aydoğan’da hayatını kaybetmişti.

Aydoğan, Malatya’da hayatını kaybetmişti

6 Şubat depreminden önce ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde, Çankaya Üniversitesi forması giyen Aydoğan, Malatya’ya babaannesinin yanına gitmiş ve depreme orada yakalanmıştı. Milli sporcu depremin 7.gününde, 13 Şubat tarihinde cansız bedenine ulaşılmıştı. Aydoğan’ın vefatından sonra spor dünyası yasa boğulmuş kulüpler bir bir başsağlığı mesajları paylaşmıştı. Geçmiş dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımında da, forma giyen Nilay Aydoğan için Mersin basketbol takımları da başsağlığı mesajları paylaşmıştı.

TBF’den açıklama

Depremde hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan için TBF’den bir adım geldi. TBF’den yapılan açıklamada, 2022-2023 sezonu ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin geri kalan bölümü için ‘Nilay Aydoğan Sezonu’ olarak değişmesine karar verildi.  TBF’nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda, “ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonuna; merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve tüm ülkemizi derinden etkileyen depremde hayatını kaybeden milli basketbolcumuz Nilay Aydoğan’ın ismi verildi” açıklaması yapıldı.

“Güler yüzü, mücadelesi ve duruşuyla bütün herkesin takdirini kazandı”

TBF’nin kararından sonra Süper Lig’de mücadele eden Mersin Çukurova (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol takımından da destek paylaşımı yapılarak, “Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu almış olduğu karar neticesinde, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde kalan haftaların ‘2022-2023 Nilay Aydoğan Sezonu’ olarak oynatılmasına karar vermiştir. Bu vesileyle Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bir kez daha güler yüzü, mücadelesi ve duruşuyla bütün herkesin takdirini kazanan Nilay Aydoğan’a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadeleri yer aldı.