FIRSATÇILIK MI? FAYDACILIK MI?

FIRSATÇILIK MI?  FAYDACILIK MI? cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nun (TİY), deprem felaketinden dolayı ligden çekilme talebi TFF tarafından kabul etmedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi’nin, “OHAL uygulanmayan ve lig sonuncusu olan takımların taleplerini tabi ki reddettik” ifadelerini kullanması ve özellikle kapanmanın eşiğine gelen TİY’in deprem felaketini fırsata çevirip çevirmediği sorusu kamuoyunda sorulmaya başlandı. TİY sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, ‘fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz’ diyerek duruma tepki gösterdi.


Haber- FIRAT TATLI

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş iki büyük depremden sonra Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem den dolayı 10 il derinden etilendi. OHAL’de ilan edilen 10 ilde depremden derin etkilenen spor küpleri de bir bir ligden çekildiklerini duyurdular. 

TAKIMLAR LİGLERDEN ÇEKİLDİ

Süper Ligde mücadele eden ve özellikle depremden en çok etkilenen ilin başında olan Hatay’da, Hayatspor ekibi ligden çekilme kararı alırken Gaziantepspor’da ligden çekildiğini duyurdu. Süper Lig ekipleri dışında Spor Toto 1.Lig’de Adanaspor, Yeni Malatyaspor çekilirken TFF 2.Lig’de Adıyaman FK ve Diyarbekirspor,  TFF 3.Lig’de ise Malatya Arguvanspor, Kahramanmaraşspor ve Osmaniyespor şimdiye kadar liglerden çekilen ekipler oldu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor çekilmek istediğini ilettiler. Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik." açıklamasını yapmıştı.

TİY, FIRSATÇILIK MI YAPTI?

TFF’ye ligden çekilmek için yapılan başvuruların içersinde TİY’in de yer alması dikkat çekti. Özellikle TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin liglerinde alt sırlarda bulunan takımların başvurularını reddettik ettik açıklanması kafaları karıştı. Bu sezon ekonomik olarak batmanın eşiğine gelen ve tüm A takım oyuncularını ligin devre arsında kaybeden, faturalarını bile ödeyemeyecek durumda olan TİY uzun bir süredir dar boğazda olduğu biliniyordu. Alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlarda aldığı sonuçlar ile ligde küme düşme potasına kadar gerileyen TİY, deprem gerekçesi ile ligden çekilme kararı alması fırsatçılık mı yapıyor sorularını sordurmuştu.

TİY, “FIRSATÇILIK DEĞİL, FAYDACILIK İLKEMİZ”

Yaşananlar üzerine Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı, kulübün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kavalcı’nın, ‘fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz’ başlığı ile yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

“6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonucunda 10 İlimiz depremden büyük bir ölçüde etkilenmiştir. 10 il dışında olmuş olsak da, 10 il dışında depremi en çok hisseden ve yaşayan kentlerden birisiyiz. Bunun yanı sıra en çok depremzedeyi konuk eden de kentlerden biriyiz. Tüm depremzede yurttaşlarımıza kucak açtık. Altyapı tesislerimiz şu anda depremzede misafirlerimizi ağırlamakta, kulüp binamızı depremzede misafirlerimize açmak için çalışmalar yürüttük. Bu bağlamda ligin geri kalanında affımızı isteyerek bu sezonu yardımlaşma ve dayanışma anlamında kendi adımıza sonuçlandırmak istediğimizi TFF’ye bildirdik. Sayın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 10 ilin dışında başvuru yapan takımları bir nevi fırsatçılık ile itham etti. Takımımızın düşme hattında olmasından ötürü böyle bir talebinin olduğunu ima eden bir konuşma yaptı. Allah’ın izniyle biz bu ligden havlu atmış değiliz ve ligde kalmak adına son ana kadar mücadelemiz her anlamda devam edecektir. Asıl konu, Tarsus’u bilenler bilir; Adana ile çok yakın olup Mersin’in de ilçesidir. Depremde büyük yıkımlar almadan en çok etkilenen de ilçedir. Sayın Büyükekşi, buradaki yapılan yardımlaşma ve dayanışmadan habersiz şekilde art niyetli bir düşünce ile açıklama yaptığını üzülerek düşünmekteyiz. 100 Yıllık camiamız zorluklar yaşıyor olsa da asla böylesine önemli bir olayı fırsatçılığa çevirecek değildir ve buna ihtiyacımızda yoktur. 6 Şubat’tan beri tek gündemimiz deprem olmuştur. Adana’dan, Hatay’dan Gaziantep’ten ve Kahramanmaraş’tan çoğunlukta olmak üzere gelen depremzedelere fayda sağlamanın yollarını düşünmek olmuştur. Tekrar belirtmek istiyorum; fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz” ifadeleri yer aldı.