MİY’E DESTEK ZAMAN

MİY’E DESTEK ZAMAN cukurovagazetesi.com

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden zirve koltuğunun sahibi olan Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), zirve yarışında en yakın takipçisi olan 52 OrdusporFK’yı sahasında konuk edecek. Kritik maç öncesinde MİY Teknik Direktörü Ersin Aka ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit kent halkını tribüne desteğe çağırdı.


Haber- FIRAT TATLI

2022-2023 sezonunda TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden ve performansı ile haftalardır zirve koltuğunda oturan MİY, 21.hafta maçaları kapsamında önemli bir maça çıkıyor. Ligde 20 hafta sonunda 43 puan ile lider olan MİY ve hemen arkasında 41 puan ile 52 Orduspor FK kritik bir maça çıkacak. Bir önceki hafta Çatalcaspor ile oynayan maçta alınan 1-0’lık mağlubiyet ile kritik bir 3 puan kaybeden MİY, bu hafta oynayacağı ve liderlik düğümünün çözüleceği 52 Orduspor maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak.

AKA, “İÇERİDE CİDDİ BİR İSTATİSTİĞİMİZ VAR”

Zirve koltuğunu yakından ilgilendiren maç öncesinde MİY teknik direktörü Ersin Aka’dan açıklamalar geldi. Zorlu karşılaşmayı değerlendiren Aka, her maçın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Biz şuana kadar 20 tane maç oynadık.  İçeride de ciddi bir istatistiğimiz var. 1 beraberlik ve 8 galibiyet aldık. Bu anlamda 52 Orduspor 2.sırada ve haftaki mağlubiyetimizden sonra aradaki puan farkı 2’ye indiği için maçın önemi birazdaha arttı. Ama şunu söylemek istiyorum bizim gerçekten takım olarak 15 haftalık bir liderliğimiz var. Son olarakÇatalcaspor maçından önce bir açıklama yapmıştım ve her maçımızın çok zor geçeceğini,Çatalcaspor maçının daha zor geçeceğini hem saha şartları hem iklim şartları anlamında ve pozisyonumuzdan dolayı bütün rakiplerin bir tık daha bize karşı daha motive olduğundan bahsetmiştim” ifadelerini kullandı.

AKA,“ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇA ÇIKACAĞIZ”

MİY’in kolay maçının olmadığını ve her maçının böyle geçeceğini belirten Aka, “Ancak bazı maçlar vardır sezonda. Finaldir, final gibi bakılır. Aslında o maçta aldığınız 3 puan ile başka bir maçta aldığınız 3 puan arasında çok bir fark olamaz. Ama bu maç öyle bir maç olmayacak bizim için, gerçekten ilk defa rakibimiz bu kadar çok ümitlendi. O yüzden bu hafta çok çok önemli bir maça çıkacağız, en büyük gücümüz olan taraftarımıza buradan seslenmek istiyorum. Zaten her zaman bize inanılmaz destek veriyorlar. Bu haftada açıkçası onları üzdük. Deplasmana kadar gelip, kilometrelerce yol yapıp bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Onları üzdüğümüz içinde çok üzgünüz. Ancak bu hafta takım olarak onu telafi edeceğiz. Tüm taraftarımızı stada bekliyorum. En büyük inancımız onlar. Hepsini tribüne bekliyorum.

ÖZYİĞİT’DEN MİY MAÇI İÇİN ÇAĞRI

Kritik maç öncesinde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de taraftarlara seslenerek desteğe çağırdı. Özyiğit, “Yeni Mersin İdman Yurdu’muz küllerinden doğuyor, bu sezon çok iyi performans sergiliyor. Kentimizin takımı pazar günü önemli bir maça çıkacak. Yenişehir Belediyesi olarak biz de stadyuma servis kaldırıyoruz. Bu maça tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Takımlarımız bizim değerlerimiz, ortak paydalarımız. Kenetlendiğimiz zaman başarı da gelecek” ifadelerini kullandı.Zorlu karşılaşma pazar günü saat 14.00’da Mersin Şehir Stadyumu’nda oynanacak.