MERSİN’DE 2.“CEZA İNFAZ KURUMU KÜTÜPHANELERİ İÇİN KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI”

 MERSİN’DE 2.“CEZA İNFAZ KURUMU KÜTÜPHANELERİ İÇİN KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI” cukurovagazetesi.com

Mersin Adliyesi önünde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın katılımıyla “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası’nın” ikincisi düzenlendi. Mersin Valisi Pehlivan ile Başsavcı Öztoprak, ikincisi başlayan kampanyanın hayırlı olmasını dilediler.


Haber Merkezi

Mersin Adliyesi önünde yapılan ve ceza infaz kurumları kütüphaneleri için kitap bağış kampanyasının ikincisi düzenlendi. Kampanyaya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Baro Başkanı Gazi Özdemir, hakimler ve cumhuriyet savcıları, ile il protokolü yoğun katılım sağladı.

"BİR KİTAP, BİR UMUT" 

Kampanyanın törende konuşan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturulduğunu ifade ederek, “ Kütüphanelerdeki yayınların nicel ve niteliklerinin arttırılması için Bakanlığımız tarafından çeşitli çalışmalar ve faaliyetler sürdürülmekle birlikte yayın sayısı yetersiz olan ve yeni açılan ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelere öncelik verilmek kaydıyla ülke genelinde 31 Mayıs 2021 tarihinde "Bir Kitap, Bir Umut"  sloganıyla başlatılan “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” 18 Haziran 2021 tarihinde sona ermiştir” şekliden konuştu.

“MERSİN TÜRKİYE’DE 3 GİRMİŞTİ”

Kampanya süresinde 216 stantta, kitap kumbaralarında 256 bin376 adet kitap toplandığını belirten Öztoprak, “ Mersin il merkezi olarak 13 bin 277 adet kitap toplayarak Türkiye genelinde ilk 3'e girdiğimiz için Adalet Bakanlığımız tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza  "Teşekkür Belgesi" gönderilmiştir. Önümüzdeki yıllarda da kitap bağış kampanyalarının geleneksel olarak düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu yıl ise sayın Adalet Bakanımızın talimatları doğrultusunda "Kitap İyileştirir..." sloganıyla“Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"nı  ilk kitap bağışı ile hep birlikte ülke genelinde eş zamanlı olarak  başlatacağız. Kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BİR KİTAP BİLE DEĞERLİ”

Kampanyada kitabın insanın yol olduğunun altını çizen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, “Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların istifade edeceği kütüphaneler için ikincisi düzenlenen kitap kampanyasının çok değerli buluyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının ilk kitap bağışı kampanyasında ülke genelinde ilk üçe girmesinden dolayı tebrik ederim. Bu kampanyanın da aynı şekilde başarılı olacağına inanıyor, bir kitap dahi olsa yapılan bağışının değerli olduğunu düşünüyorum " dedi.

Konuşmalardan sonra törene katılan hazirun tarafından kitap kampanyası açılış kurdelesi kesildi ve kurumlar tarafından getirilen kitaplar bağışlandı.